PREDSTAVLJANJE PUBLIKACIJE MIGRENT

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(2251) [2]=> int(64) }

U utorak 3. listopada u zagrebačkoj Booksi održat će se predstavljanje publikacije Migrent o migrantskom poduzetništvu u Hrvatskoj s početkom u 18 sati. 


Neki od predavača na promociji su Bashkim Fazliu iz Okusa doma te Prince Wale Soniyiki, osnivač Društva Afrikanaca u Hrvatskoj i restorana African Cuisine. Oni će kroz svoje inspirativne govore predstaviti uspješne primjere migrantskog poduzetništva i migrantskog socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj. Pridružit će im se Tina Lee Odinsky-Zec iz Zagrebačke škole ekonomije i managementa te Hermes Arriaga Sierra iz Impact Hub Zagreb, koji će govoriti o prilikama i izazovima migrantskih, odnosno socijalnih poduzetnika u Hrvatskoj. Razgovor će moderirati Sara Kekuš iz Centra za mirovne studije. Za kraj, moći ćete isprobati ukusna jela iz cateringa Okus doma.


Publikacija je nastala nakon konferencije [MIGRENT] koja je održana u Zagrebu u travnju 2017. te je prva konferencija o migrantskom poduzetništvu i migrantskom socijalnom poduzetništvu u Hrvatskoj i jedna od rijetkih takvih u Europi. Konferencija se bavila migrantskim (socijalnim) poduzetništvom kao alatom socio-ekonomske emancipacije migranata i izbjeglica u zemljama u koje su došli.

I mi smo bili dio cijele te priče te napravili kratki film o konferenciji, koji će se premijerno moći pogledati u zagrebačkoj Booksi! 

 

Za više informacija posjetite null

Komentari

komentara