Predstavljamo deset finalista projekta UNIverzI-JA-DA

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) [2]=> int(2249) }

U sklopu UNIverzI-JA-DA natječaja odabrano je 10 studentskih timova koji su osvojili 10.000 kuna i ostvarili priliku realizirati svoj projekt na Europskim sveučilišnim igrama 2016.

Od 44 prijavljena projekta na natječaj UNIverzI-JA-DA, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), u suradnji s Ministarstvom turizma RH, Gradom Zagrebom i Udrugom Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016, odabrala je 10 studentskih timova s najboljim idejama. Projekt UNIverzI-JA-DA, kojim se dodjeljuju financijska sredstva najboljim studentskim projektima u rješavanju zadataka tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci u srpnju 2016. godine, omogućio je finalistima novčanu nagradu od 10. 000 kuna te priliku realizacije projekta.

Osnovni cilj projekta UNIverzI-JA-DA je pružiti priliku studentima da se na stvarnim zadacima i uz podršku mentora educiraju i upoznaju s poduzetništvom te realiziraju svoju inovativnu ideju. Studenti se se imali priliku prijaviti putem Mreže studentskih poduzetničkih inkubatora (MSPI) čije su aktivnosti usmjerene na mentorstvo, edukaciju i poticanje studenata na ulazak u poduzetništvo te izgradnju poduzetničkih vještina već za vrijeme studija.
‘HAMAG-BICRO pokrenuo je ovaj projekt kako bi se dala prilika studentima, budućim poduzetnicima, a time i budućim pokretačima gospodarstva, da realiziraju svoju ideju. Odabir projekata nije bio lagan, zaprimili smo jako zanimljive projektne prijedloge od iznimno talentiranih studentskih timova, stoga se veselimo ostvarenju pobjedničkih projekata i uspješnim Europskim sveučilišnim igrama.’ – izjavila je Ivana Žorž, ravnateljica sektora za razvoj i podršku korisnicima u HAMAG-BICRO-u.
Zamjenik ministra turizma, dr.sc. Daglas Korac istaknuo je zadovoljstvo sudjelovanja u projektu: ‘Sva 4 studentska tima čiji su projekti odabrani prezentirala su ideje koje značajno mogu doprinijeti turističkoj promociji Zagreba, Rijeke, ali i cijele Hrvatske u kojoj se sljedeće godine održavaju Europske sveučilišne igre. Studenti su pokazali zavidno znanje u korištenju novih tehnologija kao ključnih marketinških alata za promociju hrvatskog turizma kao i sposobnost integracije hrvatske povijesti, kulturne baštine i tradicije sa sportskim postignućima naših sportaša. Osim toga, studenti su pokazali i visoki stupanj poduzetničkog duha prilikom prezentacije svojih ideja,te kroz provedbu ovih projekata vidimo mogućnost i za samozapošljavanje u sektoru turizma i ugostiteljstva.’
Projektom UNIverzI-JA-DA traže se četiri pobjednička projekta iz tri kategorije: Mobilna aplikacija,Turistička promocija hrvatske kulture i sporta te Urbani Zagreb. Ministarstvo turizma RH financira realizaciju dvaju pobjedničkih projekata iz kategorije Turistička promocija hrvatske kulture i sporta u iznosu od 200.000 kuna. Grad Zagreb za realizaciju pobjedničkog rješenja u kategoriji Urbani Zagreb izdvaja 70.000 kuna, dok Udruga Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016 osmišljava zadatak u kategoriji mobilne aplikacije te osigurava da se sva pobjednička rješenja primjene tijekom Europskih sveučilišnih igara.

 

Odabrani finalisti su:
Tim: Andrea (Andrea Dujić)
Projekt: Hot and Cold Croatia
Fakultet: Veleučilište u Šibeniku

Tim: LIGO (Ivona Mikulčić)
Projekt: Video produkcija Ligo
Fakultet: Fakultet političkih znanosti Zagreb

Tim: Limitless (Zoran Mičuda, Luka i Karko Knezić)
Projekt: #CROcultureSCULPTURE
Fakultet: Agronomski fakultet i Ekonomski fakultet u Zagrebu

Tim: TEAM COCCOBALL (Ivo Brajlović)
Projekt: „COCCOBALL – OLD SPORT FOR A NEW AGE“
Fakultet: Visoka škola za menadžment i dizajn ”Aspira”

Tim: Hrkify (Ivan Orehovec)
Projekt: Feel EUG2016
Fakultet: FER Zagreb

Tim: INFINIUM (Marko Božac, Petar Šegina, Luka Perić i Stanko Krtalić Rusendić)
Projekt: Hrki na slici
Fakultet: Ekonomski fakultet, FER, Studij dizajna

Tim: Komarci (Hrvoje Horvat, Andrej Hanzir, Nino Mihovilić, Sabo Barbara)
Projekt: Univerzijada 2016
Fakultet: Ekonomski fakultet, FER, Grafički fakultet

Tim: FUNOS (Nikica Grubešić)
Projekt: Maraton intelektualnih borbi
Fakultet: Poljoprivredni fakultet u Osijeku

Tim: INCLUDE (Ivan Mrvoš)
Projekt: Pametne klupe
Fakultet: FESB Split

Tim: Udruga studenata Grada Zagreba (Luka Krznarić Matarić)
Projekt: All sides of Zagreb
Fakultet: Veleučilište Baltazar

Studenti će uz pomoć mentora iz Mreže studentskih poduzetničkih inkubatora (MSPI), do kraja 2015. godine, razraditi svoju prijavljenu ideju u potpunosti. U siječnju 2016. godine očekuje ih javno izlaganje projekta kada će ostvariti pravo na navedenu HAMAG-BICRO potporu, a pobjednici natječaja i priliku za realizaciju cjelokupnog projekta na Europskim sveučilišnim igrama 2016. godine.
‘Grad Zagreb nastavlja uspješnu suradnju s HAMAG-BICRO-om na projektima poticanja mladih u realizaciji svoje inovativne ideje. Prijave za UNIVERZIJADU dokazuju koliko su naši studenti kreativni i da im ne nedostaje poduzetničkog duha. Finalisti iz kategorije Urbani Zagreb pokazali su svoju proaktivnost, raznolikost i spremnost na prilagodbe, a to su odlike uspješnih poduzetnika. Stoga se veselimo vidjeti kako će njihovi projekti oživjeti za vrijeme trajanja UNIVERZIJADE te smo sigurni da će doprinijeti atraktivnosti igara’ – izjavila je Nera Pavić, pomoćnica pročelnice za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.
Marko Žunić, glavni tajnik Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. naglasio je važnost Europskih sveučilišnih igara: ‘Izuzetno nam je drago što su HAMAG BICRO, Grad Zagreb i Ministarstvo turizma prepoznali potencijal Europskih sveučilišnih igara i uključili nas u ovaj projekt. Suradnja s partnerima iz drugih sektora dokazuje da se veliki sportski događaj može iskoristiti kao platforma za različite društvene aktivnosti, a naročito nam je drago što se radi o mladih ljudima, studentima te što provedbom projekta potičemo njihovo uključivanje u poduzetnički život. S naše strane pružit ćemo finalistima maksimalnu podršku u operativnom smislu kako bi konačna pobjednička rješenja bila iskorištena ne samo za vrijeme, već i nakon završetka Univerzijade’.
Sve dodatne informacije nalaze se na www.mspi.hr/UNIverzI-JA-DA

 

IMG_7343

IMG_7372

Tekst: UNIverzI-JA-DA

Komentari

komentara


Više o