Predstavljamo 15 finalista koji će se boriti za nagradu ZAGREB CONNECT 2015.

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

Međunarodni investitori, vrhunski start-up stručnjaci, 15 timova, 125.000 kuna…

Zvuči zanimljivo? Prijavi se na ZAGREB CONNECT i otkrij zašto će Zagreb 12. studenog postati svjetska start-up destinacija!

 

U borbu za osvajanje 125 tisuća kuna uključilo se više od 70 startup timova od kojih je odabrano 15 finalista koji će se u četvrtak, 12. studenog 2015., predstaviti investitorima na glavnoj pozornici Zagreb Connect-a.

Zagreb Connect je međunarodna startup konferencija koju već drugu godinu za redom organizira Grad Zagreb u suradnji s Veleposlanstvom Države Izrael u Hrvatskoj, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Zagrebačkim velesajmom s ciljem predstavljanja poslovnih ideja potencijalnim investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima.

Mirka Jozić, pročelnica gradskog Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, naglasila je kako odabir finalista nije bio lagan te kako vjeruju da će natjecatelji pokazati raznolikost i kvalitetu startup scene u Zagrebu i regiji.

‘Sretni smo što će Zagreb Connect pružiti priliku mladim poduzetnicima početnicima da pokažu što mogu i znaju. Za većinu startup-ova ovo će biti prva prilika da se povežu s poslovnim anđelima i investitorima te ostvare svoje poslovne ciljeve. Njihova uloga je prepoznatljiva te im želimo biti podrška na njihovom putu da postanu uspješna poduzeća’ – izjavila je gđa. Jozić.

Startup timovi koji su ušli u finale Zagreb Connect 2015:

 

 1. Adopto
 2. Amodo Connected Analytics
 3. Canelio
 4. GamingBattleGround
 5. Liana
 6. Mogy
 7. MORSKA VIDRA d.o.o.
 8. Nautical Booking
 9. SailRouter
 10. Smart Lumies
 11. STEMI – Learning by Creating
 12. TeamPlayers
 13. Tourgent
 14. VIDEOREHA
 15. Vision

 

Ove godine, uz pitch natjecanje, sudionici će imati priliku upoznati se s načinima poslovanja u Hrvatskoj, kako odabrati odgovarajućeg ulagača i poslovnog anđela, kako okupiti uspješan startup tim, kako iz startup-a izgraditi milijun dolara vrijednu tvrtku te koje greške izbjeći prilikom komercijalizacije.

Prošlogodišnji Zagreb Connect postigao je izniman uspjeh okupivši preko 350  nacionalnih i međunarodnih sudionika koji su prepoznali Zagreb Connect kao idealnu priliku za međusobnu suradnju i ostvarenje poslovnih prilika. Pobjedu prvog Zagreb Connect-a odnijela je Mash.me aplikacija koja omogućuje snimanje videa s trodimenzionalnim likovima bez stručnog poznavanja animacije i korištenja skupe opreme.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a prijave se nalaze na službenoj stranici konferencije zagrebconnect.zagreb.hr.

 

 Tekst i fotografije: HAMAG-BICRO

Komentari

komentara


Više o