Leap Intro: Kako s lakoćom isplesti mrežu poslovnih kontakata

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

Društvene mreže su budućnost. Budućnost je sada! Vođeno tom misli Marine Christos jučer je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu održano predavanje „Leap Intro – Are you connected like a PRO?“ koje je prikazalo poduzetništvo i poslovanje iz komunikacijske i medijske perspektive. Predavanje je predstavljeno kao mali, obrazovni uvod u konferenciju Leap Summit koja okuplja poduzetnike, inovatore, osnivače i poslovne stručnjake iz cijelog svijeta. Na predavanju su se okupili mladi studenti sa raznih fakulteta u Zagrebu, a tri stručnjakinje iz SAD-a, Nicole Vasquez, Marina Christos i Terra Winston su im u opuštenoj i interaktivnoj atmosferi pričale o njihovim poslovnim putovima, uspjesima i načinu na koji su gradile svoju karijeru, istovremeno savjetujući mlade o poslovanju, razvijanju kontakata te društvenim mrežama.

Predavanje je započela Nicole Vasquez objašnjavajući kako stvarati dobre poslovne kontakte i kako se povezivati like a pro. Stavila je naglasak na međusobnu komunikaciju poduzetnika i klijenata te govorila iz iskustva koje je stekla u svojoj tvrtki The Shift koja čini poticajni prostor za rješavanje poslovnih zadataka i međusobnu suradnju poduzetnika. Govorila je o važnosti upoznavanja ljudi i važnosti prvog dojma, iskrenoj zainteresiranosti za suradnika te o verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji koja pomaže da se razvijaju međusobni ljudski odnosi, a to je, prema njoj, najbitnije za posao.

Kako koristiti društvene mreže za svoj poslovni uspjeh objasnila je Marina Christos, osnivačica marketinške tvrtke Sociality za upravljanje društvenim mrežama, medijskim strategijama te web marketingom. Christos je na jednostavan i simpatičan način prezentirala svoje savjete o društvenim mrežama, informacije koje bi tamo trebale biti, a koje ne i kako prilagoditi mrežu sebi. Društvene mreže su u ovom dobu jako važne za posao te bi budući poduzetnici trebali polaziti od osnovnih temelja za stvaranje poslovnih kontakata preko njih – od svoje publike, željenog poslodavca i sadržaja kojeg tamo kreiraju. Imajući na umu te tri stavke lakše stvaramo pozitivan dojam o sebi i svojim poslovnim sposobnostima, a o tome ovisi buduće zapošljavanje.

Da bi mladi čovjek uspio u svojoj budućoj karijeri treba imati jasan i snažan cilj o tome što želi postići! Upravo je o tome govorila Terra Winston. Preko svojeg bogatog iskustva savjetnika i stručnjaka o liderskim i organizacijskim vještinama mladoj je publici pokušala razbiti stereotipe o tome kako biti uspješan u poslu te što je bitno za dobru karijeru. Trebamo znati što želimo, fokusirati se samo na ono bitno jer nitko ne može uvijek dati 100% od sebe te trebamo paziti na imidž koji gradimo. Stručnost i vještina u poslu su jako bitni, no bitna je i motivacija. Publika je morala ispuniti zadatak gdje su mladi zapisali kako vide svoju poslovnu budućnost, koji im je cilj i što žele usavršiti te je Winston tako kreirala interakciju s njima, a i potaknula na promišljanje. Kao poduzetnica, Winston je naglasila i ulogu žena u poslovnim vodama, a posebno se osvrnula na Hrvatsku konstatirajući da Hrvatska ima svijetlu budućnost te da mladima treba dati vodstvo.

Tri stručnjakinje su na kraju predavanja mladima dale priliku za pitanja te osobne razgovore s njima, a zainteresiranih je bilo mnogo. Studenti su bili puni komentara te je tako Ante, student na Pravnom fakultetu u Zagrebu, komentirao da mu se predavanje čini korisno te da je čuo stvari koje sigurno pridonose poboljšanju položaja u nekom poslu, dok je Martina, studentica treće godine ekonomije rekla: „Najbolja mi je bila Terra Winston koja priča ključne stvari iz poslovanja i imam osjećaj da ima više iskustva, a preostale su predavačice pričale stvari koje već znamo i nama na ekonomiji to nije ništa novo. Predavanje je bilo korisno kao utvrđivanje gradiva.“

 

Ovo predavanje je poslužilo kao uvod u Leap Summit koji sada svi željno iščekuju. Konferencija koja će se održati od 5.-7. svibnja u Zagrebu okupit će brojne investitore, poduzetnike i poslovne stručnjake poput Andrew Grilla, Andrey Shtylenka, Igora Mladinovića, Nikole Jelačića i drugih, a polaznici konferencije imat će priliku poslušati priče o njihovih poslovnim uspjesima i životnim lekcijama te naučiti kako graditi karijeru, kreativnost i sebe.

 

Autor: Ivana Kovačević

Komentari

komentara