PR Arena u Sarajevu

array(2) { [0]=> int(6) [1]=> int(72) }

Prva internacionalna studentska konferencija o odnosima s javnošću održana je 17. i 18. studenog u sarjevskom hotelu Holiday Inn. Srdačni i izuzetno organizirani domaćini uspjeli su ugostiti više od 250 studenata i 12 zanimljivih stručnjaka s područja medija, marketinga i odnosa s javnošću iz cijele regije. Počašćeni pozivom organizatora Arene, Apriori komunikacija, ekipa TV Studenta u sastavu: Lucija Pongrac, Grgur Žučko i moja malenkost, odlučila je krenuti put Sarajeva i donijeti zanimljivu reportažu.

Nekoliko minuta prije početka programa

Connecting in motion

Dobrodošlica od strane organizatora potpuno nas je zatekla. Dočekalo nas je toliko uzbuđenje i entuzijazam zbog pokretanja Televizije Student i našeg sudjelovanja. Emir Muhamedagić i Igor Kraišnik, izvršni direktori PR Arene, takav doček objasnili su nezadovoljstvom zbog nedostatka novinarske i pr prakse na studijima komunikacijskih znanosti i novinarstva u BiH, pritom posebno istaknuvši lošu situaciju na Fakultetu političkih znanosti u Sarajevu. Iako već četvrtu godinu organiziraju PR Arenu, ovo je prva internacionalna studentska konferencija o odnosima s javnošću kojoj je prvenstveni cilj povezivanje studenata iz cijele regije, uspostavljanje kontakata, razmjena ideja i iskustva i pokretanje studentskih projekata. Upravo pod sloganom Connecting in motion željeli su istaknuti  važnost regionalnog povezivanja studenata, njihove edukacije i stjecanja znanja od strane priznatih stručnjaka iz njihovih budućih struka.

Pozorno se pratilo i zapisivalo sve što kaže Goran Milić

Goran Milić – zvijezda konferencije

Izuzetno atraktivno i interaktivno izlaganje imao je Dalibor Fuštar, menadžer marketinga i prodaje Pume za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju. No unatoč velikom oduševljenju studenata njegovim izlaganjem, ipak je najsnažniji i najduži pljesak dobio Goran Milić, trenutno direktor programa i vijesti Al Jazeere Balkans. Iako su studenti do ranih nedjeljnih sati tulumarili po gradu nisu željeli propustili njegovo ranojutarnje predavanje. Milić je pojašnjavao način na koji se odabiru vijestu iz regije i što uopće postaje vijest na Al Jazeeri. Osvrnuo se i na svoje novinarske početke istaknuvši ogromne razlike u cijeni tehnološke opreme i novinarskog rada, a kao glavnu poruku istaknuo da se od novinarskog posla može dobro živjeti jedino ako se svakodnevno riskira i ukoliko se trudimo stjecati jedinstvene vještine kojima ćemo se istaknuti.

Lucija je odradila svoj prvi novinarski intervju upravo s Goranom Milićem

  Naravno, ekipa TV Studenta upoznala je i intervjuirala zvijezdu konferencije. Sve ostale zanimljivosti i doživljaje iz Sarajeva pogledajte u večerašnjoj reportaži u 20 h u Akademskoj četvrti, a do tada u kratkom spotu provirite i doživite barem malo od događaja.
http://vimeo.com/54307004

 

Komentari

komentara


Više o