Počinje „10. Tjedan psihologije u Hrvatskoj“

array(2) { [0]=> int(986) [1]=> int(2249) }

Od 20.-26.02.2017. godine u cijeloj Hrvatskoj održat će se „10. Tjedan psihologije u Hrvatskoj“ u provedbu kojeg je uključeno preko 500 psihologa, koji će održati gotovo 1000 događanja po cijeloj zemlji.

plakat 10TP

Manifestacija 10. Tjedan psihologije u Hrvatskoj održat će se od 20.-26.02.2017. godine s različitim događanjima i  aktivnostima psihologa diljem Lijepe naše, u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i suorganizaciji Hrvatske psihološke  komore.

Tjedan psihologije prvi put je organiziran 2008. godine u sklopu obilježavanja 55. obljetnice Hrvatskog psihološkog društva kad smo pozvali kolegice i kolege psihologe da se različitim aktivnostima uključe u obilježavanje 55. godina postojanja naše najstarije strukovne udruge.

Na prošlom 9. Tjednu psihologije bilo je uključeno preko 500 sudionika psihologa, sveučilišne ustanove i studiji psihologije, s preko 800 događanja na oko 350 lokacija u 89 hrvatskih gradova i mjesta uz dobru medijsku prezentaciju svih događanja.

Ovo je 10. jubilarni Tjedan psihologije i obilježit ćemo ga dodatnim događanjima  i programima s očekivanim najvećim odazivom do sada.

 Manifestacija je vrlo širokog karaktera, u cijeloj Hrvatskoj, a sva događanja su besplatna.

Cilj manifestacije je pokazati:

 • svu širinu uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca, zajednice i poslovnog svijeta
 • biti još vidljiviji u korist svakog hrvatskog psihologa i psihologinje i u korist ukupne zajednice
 • pokazati zajednici u kojoj živimo i radimo što sve psiholozi i psihologinje u Hrvatskoj znaju i mogu
 • prevencija i zaštita psihološkog zdravlja građana Hrvatske

Nositelji svih aktivnosti su psiholozi i psihologinje, članovi stručnih sekcija, županijskih društava psihologa, članovi akademske zajednice, studija psihologije, znanstvenih jedinica i ustanova, studenti psihologije.

Tri su ključne aktivnosti manifestacije:

1) Konferencija za tisak u sklopu najave Tjedna koja će se održati u srijedu 15.02.2017. u 10 sati u hotelu Dubrovnik u Zagrebu.
Sa strane organizatora, konferenciju će voditi dr.sc. Aleksandra Mindoljević Drakulić, psihologinja.

2) Predavanja, okrugli stolovi, radionice, izložbe i predstavljanja knjiga, plakata, demonstracije rada psihologa u praksi, tribine na teme koje su aktualne u zajednici, provođenje i prezentacije rezultata istraživanja, nastupi na radiju, televiziji, u pisanim ili elektronskim medijima ili neke sasvim nove aktivnosti koje će pobuditi interes u zajednici i doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice. Teme aktivnosti pokrivaju veoma širok raspon različitih privatnih i profesionalnih tema važnih u životu ljudi: komunikacijske vještine, emocionalna inteligencija, samopouzdanje, stres, konflikt, ciljevi, roditeljstvo, partnerstvo, zapošljavanje, starenje, kreativnost, rukovođenje timovima, frustracija, hiperaktivnost, optimizam i dr., i usmjerene su prema  različitim skupinama i potrebama građana:

 • osobni rast i razvoj
 • razvoj partnerskih vještina
 • razvoj roditeljskih kompetencija
 • razvoj karijere
 • nezaposleni i dugotrajno nezaposleni
 • žrtve obiteljskog nasilja
 • poboljšanje kvalitete života i dr.

3) Mjerenje raspoloženja građana Hrvatske – Barometar raspoloženja „Dobar dan, kako ste?“ na javnim mjestima i sredinama u kojima žive i rade psiholozi, a podaci će biti objavljeni u medijima.

Za sve ostale informacije posjetite službenu stranicu: https://www.psihologija.hr i www.psihologija.hr/tjedan-psihologije.html

Komentari

komentara