Počeli smo s emitiranjem!

array(3) { [0]=> int(8) [1]=> int(295) [2]=> int(5) }

Autor: Emil Čančar

Prva studentska televizija službeno je počela pisati svoju povijest. Prvo emitiranje programa premijerno je krenulo na Fakultetu političkih znanosti prikazivanjem priloga o nastanku Televizije Student, te njena promo spota.

Odbrojavanju ovom velikom događaju studentima i profesorima su se pridružili mnogi bivši studenti, danas poznati televizijski novinari. Dobrodošlicu mogobrojnoj publici zaželili su voditeljica projekta Tena Perišin i Igor Mirković, glavni urednik TVS-a, koji su ponosno predstavili tim studenata kreatora nove televizije. Cijeli televizijski show upotpunili su zabavni i simpatični voditelji Televizije Student čija lica ćemo od sada gledati na ovom novom kanalu.

Dekan Fakulteta političkih znanosti Nenad Zakošek dao je svoju podršku voditeljici projekta i svojim studentima kako financijsku, tako i nadom u uspjeh ovog velikog televizijskog projekta.

Pod sloganom ‘Stvori svoju televiziju‘ Televizija Student je otvorena za sve mlade profesionalce, kreativce, umjetnike i novinare nove generacije, a pokrenuli su je profesori i studenti FPZG-a u sklopu obilježavanja 50. obljetnice fakulteta. Ujedno je proslavljena i deseta obljetnica postojanja TV studija, ‘podruma’ odakle je sve počelo. Tim povodom na premijernom emitiranju prikazani su brojni video materijali i prilozi koji su dali presjek proteklih deset godina kada je i osnovan TV studio na FPZG-u kao televizijska radionica studenata novinarstva.

Na samom početku, TVS je prvu suradnju ostvarila sa Akademijom dramskih umjetnosti u čije ime se publici predstavio dekan Borna Baletić, a u pripremi je i suradnja s drugim fakultetima.

Autor: Emil Čančar

Kako je najavljeno, gledatelji će na Televiziji Student moći gledati studentsku debatnu emisiju, magazin o životu studenata i akademskoj zajednici, emisiju o ljudskim i manjinskim pravima, magazin o novoj umjetnosti, emisije o znanosti, životu nakon fakulteta i o sveučilišnom sportu, video-dnevnik, glazbene emisije i humoristične sadržaje, a osim priloga koji su radili sami studenti, te će se prikazivati filmovi studenata Akademije dramskih umjetnosti.

Realizacija cijelog projekta omogućena je zahvaljujući Iskonu, tehnološkom partneru TVS-a koji će nuditi studentski kanal u okviru svog paketa kanala.Predsjednik uprave Iskon, Saša Kramar, također je sudjelovao u otvorenju TVS-a prilikom čega je objasnio važnost njihove suradnje.

Program TV Student dostupan je na dva načina: putem Iskon TV-a unutar osnovnog televizijskog paketa te preko opcije Iskon TV Playera koji omogućuje praćenje televizijskih programa putem računala i mobilnih uređaja.

Za praćenje Televizije Student putem mobilnih uređaja potrebno je preuzeti Iskon TV Player iz app store-a, dok je putem računala praćenje moguće putem stranice http://tv.iskon.hr/player.

Svečanom otvorenju prisustvovali su i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić.

Svečanosti lansiranja televizije prisustvovali su i Ravnatelj HRT-a Goran Radman, v.d. ravnateljice HTV-a Mirjana Rakić, v.d. Glavnog urednika Dejan Soša, mnogi novinari Nove TV Sabina Tandara, Ana Blaževic, Tina Kosor, Josip Fiolić, Jelena Rastočić, novinari i voditelji HRT-a Danijela Trbović, Maja Sever, Anka Bilič Keserović, Gordan Žvanović, urednik 24 sata Tihomir Ladišić, poznati novinariVojo Šiljak, Silvije Hum, prorektor Bojan Baletić, predsjednik HND-a Zdenko Duka, tajnik HND-a Vladimir Lulić, članovi Vijeća za elektroničke medije Vesna Roller, Duško Zimonja, te gotovo svi bivši demonstratori, kao i Darko Vizek, prvi voditelj TV studija. Brojni i profesori Fakulteta političkih znanosti, nastavnici, emeritusi imali su priliku vidjeti se u prilozima nastalim proteklih deset godina: prof. Zrinjka Peruško, Viktorija Car, Ana Pažanin, prodekan Nebojša Blanuša, Ivan Šiber, Zlatan Krajina, Daria Marjanović, Helena Popović.

Komentari

komentara


Više o