Ovog vikenda u Zagrebu ljubitelji dronova će doći „na svoje“

array(2) { [0]=> int(64) [1]=> int(2249) }

Ako ste u potrazi za dozom adrenalina, svratite ovog vikenda u prostore HUB385 gdje se održava velika i raznolika prezentacija dronova! Utrke bespilotnih letjelica koje su i kod nas sve popularnije, u svijetu su posljednji tehnološki trend koji osvaja široku publiku jer svakome pruža priliku da osjeti uzbuđenje utrkivanja kao da sjedi u kokpitu vlastite letjelice.

Svoje će vještine u upravljanju dronovima profesionalci prezentirati pred gledateljima ovu nedjelju u velikoj hali koja će biti prilagođena velikom trkalištu sa zaprekama za letjelice koje postižu brzine veće od 100 km/h. Dronovima će upravljati vješti piloti koristeći kontroler i naočale za virtualnu stvarnost koje zapravo uživo emitiraju video što ga snima kamera montirana na prednjem dijelu letjelice. I drugi zaljubljenici u ovaj futuristički sport, kao i svi znatiželjnici, doći će „na svoje“ jer će i sami, uz pomoć stručnjaka, na nekim radionicama moći isprobati upravljati dronom.

Za početnike, ali i one koji žele znati više, „majstor za dronove“ Dino Joldić održat će radionicu koja će polaznike naučiti kako sigurno upravljati bespilotnim letjelicama te im omogućiti da stečeno znanje isprobaju najprije na simulatoru, a potom i u praksi.

Posjetitelji će također moći razgledati vrhunske dronove namijenjene za utrke koje će u subotu izlagati profesionalci. Moći će se upoznati s bespilotnim letjelicama različitih kategorija, od mikro do ultra velikih.

Prezentacije i izlaganje dronova samo su mali dio sveobuhvatnog programa festivala novih tehnologija Brave New World, koji se tijekom dva vikenda od 4. do 12. lipnja održava u Zagrebu.

Komentari

komentara


Više o