Otvorenje studentskog natjecanja za pravnike “Moot Court Croatia 2016.”

array(1) { [0]=> int(64) }

Počinje Moot Court Croatia, natjecanje u obliku simuliranog suđenja u organizaciji studentske udruga eSTUDENT.

Otvorenje se održava u petak 15. siječnja 2016. u 18h paralelno na pravnim fakultetima u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu. Na svečanim predstavljanjima zainteresirani studenti dobit će sve informacije o prijavi na natjecanje kao i o ovogodišnjem hipotetskom slučaju.

Moot Court Croatia održava se već četvrtu godinu zaredom, a to je ujedno jedino takvo natjecanje na hrvatskom jeziku te po hrvatskim pozitivnim propisima. Natjecanje se sastoji od pisanja podnesaka o hipotetskom slučaju, a 16 najboljih ekipa dobiva priliku usmeno raspravljati pred sudskim panelom. Na natjecanje se mogu prijaviti studenti prava treće i viših godina studija.

Sudjelovanje u natjecanju studentima omogućuje stjecanje vrijednog iskustva rada u timu, istraživanja slučaja te unapređenje osobnih i profesionalnih sposobnosti. Najbolje ekipe očekuju vrijedne nagrade u obliku praksi, edukacija i vrijednih knjiga pravne tematike.

Više informacija o samom natjecanju, dodatne mogućnosti za sudionike te pravila sudjelovanja možete pronaći na službenoj web stranici udruge eSTUDENT.

 

Tekst i fotografija: eStudent

Komentari

komentara