Otvorenje izložbe Crno kroz prizmu

Klub studenata povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta (KSPUFF) poziva građane na otvorenje izložbe Crno kroz prizmu 17.ožujka 2016. s početkom u 19:00 sati u Zagrebu, u ORIS Kući arhitekture, Kralja Držislava 3.

Crno kroz prizmu je projekt s ciljem da se ostvari suradnja između kreativno usmjerenih fakulteta i mladih umjetnika i umjetnica kroz zajedničko izlaganje radova prikupljenih preko otvorenog poziva. Izabrano je tridesetak radova umjetnika koji su crnu boju filtrirali kroz svoju individualnu kreativnu prizmu. Rezultat različitih promišljanja i doživljaja crnog bit će predstavljeno kroz razne medije s odmjerenim pogledima kroz crninu koji je fragmentiraju u spektar emocionalnih impulsa, ukazujući na prisutnost mraka u svakome od nas.

Odabrana djela reflektiraju naše visceralne porive, žudnje, nade i strahove objedinjene u estetsko iskustvo prepušteno pojedincu i njegovoj individualnoj prizmi. Projekt su prepoznali i podržali Lidl, Jamnica d.d. i Iskrena vina Matković. Ulaz je besplatan. Organizatori izložbe su studenti Sara Đurkas, Ivana Mlinarić, Iva Neljak, Tina Petković, Katarina Puljko i Toni Zadravec koji pozivaju na otvorenje izložbe uz poruku: „Crnina je uvijek dobrodošla 🙂 “

Komentari

komentara