OTVOREN 13. ZAGREB FILM FESTIVAL

array(1) { [0]=> int(2251) }

U subotu, 14. studenog otvoreno je trinaesto izdanje Zagreb Film Festivala, koje će tijekom devet festivalskih dana, sve do nedjelje, 22. studenog, svim filmoljupcima donijeti preko stotinu filmova u 12 različitih programa. Publici su se obratili direktor festivala, Boris T. Matić, te izvršni direktor, Hrvoje Laurenta, a gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, festival je proglasio otvorenim. Filmski dio programa započeo je projekcijom islandskog filma Ovnovi, a uoči projekcije priređena je prava mala filmska poslastica: projekcija najstarijeg filmskog zapisa o Zagrebu (iz 1911. godine) uz živu glazbenu pratnju.

Prije projekcije filma dodijeljena je godišnja Nagrada Albert Kapović producentici Vanji Andrijević, a filmsku publiku u kinu pozdravila su i dvojica glavnih glumaca iz filma Ovnovi.

Ponedjeljak na ZFF-u!

unnamed1

Glavni program ZFF-a u ponedjeljak je u znaku odrastanja. U 19:00 sati Novi klinac još jednom će nas podsjetiti koliko je teško steći titulu najvećeg kulera u razredu, ali i otkriti zašto se baš najmanje kul klinci ponekad najbolje zabavljaju. Povodom hrvatske premijere spomenutog filma u kinu Europa gostovat će glavni glumac Raphaël Ghrenassia.

Nakon bombastičnog nedjeljnog starta programa Kockice, kad se za prvu porciju domaćeg kratkog metra (Belladonna Dubravke Turić i Igra malog tigra Jasne Nanut) u Tuškancu tražila karta više, u ponedjeljak u kratkometražnom bloku od 20:30 ne propustite i treći domaći naslov – Minjonja njanjonja u režiji Josipa Lukića.

Tekst i fotografije: ZFF

Komentari

komentara


Više o