OBRAZOVANJE U FOKUSU

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(2249) }

Kako bi u izbornoj kampanji naglasila važnost obrazovanja i potaknula stavljanje te važne javne politike u fokus medija i opće javnosti, GOOD inicijativa organizira predstavljanje i sučeljavanje izbornih programa

OBRAZOVANJE U FOKUSU

u utorak 3. studenog 2015. od 10:00 do 12:00

u Velikoj dvorani Novinarskog doma, Perkovčeva 2 u Zagrebu.

Pod moderacijom Julie Veble Mikić, debatne sutkinje i trenerice, u predstavljanju predizbornih programa na temu obrazovanja te sučeljavanju o cjelovitoj kurikularnoj reformi, građanskom odgoju i obrazovanju te financijskim aspektima sudjeluju:

 

1. Gordana Rusak, MOST

2. Ivan Buljan, ORaH

3. Josip Kregar, Uspješna Hrvatska

4. Jelena Pavičić Vukičević, Bandić Milan 365-NV-ID-SU

5. Dušan Cvetanović, Živi zid

6. Roko Andričević, Hrvatska raste

7. Olivera Majić Jurković, Domoljubna koalicija

8. Jadranka Sabljak, HDSSB

8. Predstavnik/ca, IDS-PGS

 

Na kraju će osvrt na kvalitetu argumentacije i međusobnog uvažavanja oponenata iz perspektive sutkinja u debatama mladih dati Gabrijela Martić i Anastazija Stupar, članice Hrvatskog debatnog društva. Provjeravanje činjenica koje će se iznositi u sučeljavanju radit će Petar Vidov za Faktograf.hr.

Sučeljavanje će se moći pratiti putem Facebook eventa i livestreama na Youtube kanalu GONG-a. Elektronički mediji moći će snimati sučeljavanje putem mix-pulta u režiji Novinarskog doma. Snimka sučeljavanja u integralnoj i skraćenoj verziji bit će dostupna za besplatno preuzimanje na goo.hr tijekom popodneva, u utorak 3. studenoga, u produkciji Blanka – filmskog inkubatora.

GOOD inicijativa okuplja organizacije koje se bave neformalnim obrazovanjem i ljudskim pravima te se zalažu za sustavno i kvalitetno uvođenje odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u odgojno-obrazovni sustav. Od početka školske godine provodi informativno kampanju „Naučimo biti veliki“ u sklopu koje su napravljeni edukativni video spotovi te objavljeni i raspravljeni rezultati istraživanja o političkoj pismenosti maturanata i opće populacije.

 

Tekst i fotografija: GOOD inicijativa

Komentari

komentaraViše o