Obnova studentskih domova još uvijek traje, iako je već sve trebalo biti gotovo

array(1) { [0]=> int(2249) }

Studentski centar u Zagrebu prošlog je mjeseca obavijestio sve studente koji čekaju na useljenje u novouređene domove da je ono moguće od 4. siječnja, no mnoge je studente na njihovo iznenađenje umjesto novih i lijepih soba dočekalo gradilište. Studente najviše iznenađuje to što na službenoj stranici SC-a nije bilo nikakve obavijesti da radovi još uvijek traju, stoga su se mnogi zbog nemogućnosti useljenja u rezerviranu sobu odlučili vratiti kući.

U Studentskom domu „Stjepan Radić“ radovi još traju u 7. i 8. Paviljonu, a u SD „Cvjetno naselje“ stanje je mnogo lošije jer studenti ne mogu useliti u 1.,2.,7. i 8. paviljon. Iako je uprava doma studentima kojima sobe još nisu renovirane omogućila zamjenske sobe, doznajemo kako ni one nisu u potpunosti gotove, pa tako u nekima nedostaje dio namještaja, tuš te jastuci i deke.

„U svim “useljivim” paviljonima nedostaju frižideri, deke, popluni, jastuci, zastor za tuš, a u nekima i vješalice za jakne. To bi sve trebalo stići u sobe nekad tijekom dana/tjedna. Također u mom paviljonu (četvorka) NEMA TOPLE VODE, i navodno ni neće još danas. Tako su rekli majstori“ – napisao je jedan student u Facebook grupu studentskog doma Cvjetno naselje.

Studenti se žale i na nedostatak interneta te činjenicu da i ako žele useliti u privremenu sobu, moraju otkazati rezervaciju za sobu u koju su htjeli useliti.

“Ako ne morate nemojte dolaziti do ponedjeljka”, poručio je kolegama jedan student na internet grupi.

Vrlo nezadovoljni ovakvim ishodom obnove domova, za koje je rečeno da će zasigurno biti gotovi u siječnju, studenti su pokrenuli peticiju protiv plaćanja stanarine u domu za 1. mjesec.

Osim što svi paviljoni nisu useljivi, krajem prošle godine studente je iznenadila i vijest o poskupljenju stanarine i za one domove koji nisu obnavljani. Studentski centar objasnio je kako se cijene svih domova moraju uskladiti, na što je Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu oštro reagirao i poručio kako studenti nisu bili na vrijeme obaviješteni o predloženoj korekciji cijena te je ta odluka donesena u vrijeme praznika, kada svi stanari studentskih domova odlaze svojim kućama.

 

Fotografija: studentski.hr

Komentari

komentara