O Televiziji Student

Stvori svoju televiziju

Televizija student je projekt za mlade, znatiželjne i kreativne pojedince unutar akademske zajednice s ciljem produžetka nastavnog procesa, osiguranja mogućnosti praktičnog
usavršavanja za buduće novinare, medijske djelatnike i mnoga druga zanimanja u medijskim kućama – od grafičkih dizajnera do inženjera, te inovativna i neprofitna platforma koja osigurava mladima prostor za djelovanje.
Televizija Student prva je studentska televizija u Hrvatskoj i regiji, nastala na iskustvima najuglednijih američkih i zapadnoeuropskih studija novinarstva, koji su zaključili da je upravo ovakav vid praktičnog obrazovanja najkvalitetniji način obrazovanja budućih novinara i srodnih zanimanja potrebnih za funkcioniranje potrebnih televizija.

Televizija je počela s emitiranjem 6. studenog 2012. Nakladnik i osnivač Televizije student je Fakultet političkih znanosti, a TV Student je kao naprofitni medij registrirana u Upisniku Vijeća za elektroničke medije i time stječe formalno uporište za emitiranje programa. Ambicija Televizije Student je da preraste u pravu Sveučilišnu televiziju, pronađe dodatni prostor i uključi u proizvodnju programa i što više sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

Programski sadržaj čine emisije proizvedene u okviru nastavnih aktivnosti studija novinarstva i programski sadržaji proizvedeni na drugim fakultetima, između ostalog Akademije dramskih umjetnosti, Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta, Hrvatskih studija, FER-a (KSET), itd. Prostor je otvoren i drugim sadržajima koji odražavaju svjetonazor, ideje i umjetnost novih generacije, a nastale su u neovisnim produkcijama. Inovativnost i kreativnost ovog projekta pokazuje se ne samo u inovativnim formatima emisija, nego je to prvi studentski kanal koji televiziju promatra ne više kao klasični medij, nego svoje sadržaje prilagođava televizijskoj distribuciji i multimedijskim platformama.

Glavni urednik Televizije Student je poznati televizijski novinar, filmski autor i predavač na
FPZG-u Igor Mirković, a voditeljica projekta i ustrojbene jedinice TV Student na FPZG-u je
dr.sci Tena Perišin, nastavnica, ali i dugogodišnja novinarka i urednica HRT-a. Na stvaranju programa TVS sudjeluju i drugi medijski profesionalci, kao npr. Daria Marjanović urednica
Glasa Hrvatske i nastavnica na predmetu Konvergencija, Višnja Skorin predavač tv montaže i videonovinarstva, Robert Knjaz.
Ono po čemu je Televizija Student specifična jest da ona ne proizvodi isključivo program –
ona prije svega stvara novinare – novinare budućnosti, novinare nove generacije.

tv studenti

Komentari

komentaraViše o