Urednici i suradnici

Iza projekta TV Student stoje glavni urednik Igor Mirković i voditeljica projekta Tena Perišin. Oboje su dugogodišnji novinari, televizijski profesionalci i nastavnici na Studiju novnarstva.

 Tena Perišin

 

Tena Perišintena, dugogodišnja je novinarka HRT-a i nastavnica na Studiju novinarstva pri Fakultetu političkih znanosti. Kao izvanredna profesorica, nositeljica je šest televizijskih kolegija. U televizijskom novinarstvu okušala se u različitim formama te je radila i kao reporter, urednica i autorica dokumentarnih emisija. Za svoj rad Perišin je osvojila i mnoštvo nagrada, među kojima je i nagrade „Zlatno pero“, “Marija Jurić Zagorka”, “Velebitsku degeniju”.
Zaslužna je za pokretanja praktične nastave na smjeru Televizija i osnivanje TV studija 2002. godine, te pokretanje projekta TV Student, neprofitnog medija koji je s emitiranjem započeo 2012. godine.

 

 

Igor Mirković

IgorMirkovic

Igor Mirković, poznati je televizijski i filmski autor. Nakon što je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti, Mirković se posvetio novinarstvu. Radio kao reporter, urednik i voditelj Dnevnika HRT-a. Nakon 2000. sve više okreće se filmu. 2001. godine snimio je svoj prvi film, dugometražni dokumentarni film „Novo, novo vrijeme“. 2003. nastaje dokumentarac „Sretno dijete“ koji je napravio u suradnji s Rajkom Grlićem. Njegovo zadnje filmsko ostvarenje, „Noćni brodovi“, datira iz 2012.god., a ono je ujedno i Mirkovićev prvi dugometražni film. Igor Mirković angažiran je na Studiju novinarstva kao nastavnik, a od 2012. i kao glavni urednik Televzije Student.