Nova platforma za mlade inovativne istraživače

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

U Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu predstavljena je online burza studentskih istraživačkih radova kao dio projekta MARATON. Online burza  mjesto je za povezivanje inovativnih poduzeća i organizacija, studenata i učenika, te istraživača u poduzećima i istraživača-mentora, a možete pridružiti joj se možete na www.studentsforindustry.eu .

screenshot http://studentsforindustry.eu/hr/

Cilj online burze je uspostavljanje komunikacijskog kanala između studenata i poduzeća. U online bazu poduzeća unose konkretne zadatke i probleme s kojima se suočavaju, nakon čega se studenti mogu prijaviti za rješavanje tih zadataka. Osim rješavanja zadatka, na taj način mogu položiti seminarski i završni rad ili praksu uz pomoć mentora na fakultetima.

Burza je potpuno besplatna te dostupna na dva jezika, hrvatskom i slovenskom, što omogućuje povezivanje poduzeća iz obje zemlje.  Na taj se način želi potaknuti uspostava partnerskih odnosa u području provedbe projekta, ali i zadržavanje kvalitetnih stručnjaka u regiji.

Uz prorektora za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenka Šimpragu, online burzu studentskih istraživačkih radova predstavili su
voditeljica Ureda za transfer tehnologije i  koordinatorica projekta na Sveučilištu u Zagrebu dr. sc. Vlatka Petrović i predstavnik tvrtke  Altpro d.o.o.  Petar Milas.

Projekt MARATON, u sklopu kojeg je burza nastala, provodi se od prosinca 2013. do lipnja 2015. Nastao je kao odgovor na prepreke u procesima inoviranja i jačanja konkurentnosti poduzeća u Hrvatskoj i Sloveniji.

Projekt se provodi u okviru europske teritorijalne suradnje Slovenija-Hrvatska 2007-2013, a sufinancira ga Europski fond za regionalni razvoj i Ured Vlade Republike Slovenije za razvoj i europsku kohezijsku politiku (SVRK).

Komentari

komentara


Više o