Nova emisija: Kultura ≠ tortura

array(1) { [0]=> int(295) }

Kultura nije torura

Emisija će se baviti kulturnim događajima i zanimljivostima, a svaka će obrađivati drugi aspekt umjetnosti poput slikarstva, filma, plesa i glazbe. Glavna je ideja emisije prikazati drugačiju sferu umjetnosti te informirati gledatelje o temama koje im inače nisu toliko bliske.

“Na ideju za emisiju došli smo zahvaljujući ostvarenoj suradnji s web portalom kulturpunkt.com”, ističe urednica Marina Nikolić te dodaje: “mogli bismo reći da su nas oni uveli u svijet suvremene umjetnosti, što je Televizija Student u potpunosti podržala i omogućila nam da radimo ovu emisiju.”.

Emisija koju vodi Atesa Vickić sadržavat će zanimljive priloge i intervjue, anketu naziva “Tko zna-zna”, preporuke te zanimljivosti. Tako se u prvom izdanju, koje je emitirano 9. ožujka, moglo saznati nešto više o izložbi Siniše Labrovića te o Zagreb Doxu. Građani su pak u sklopu ankete odgovarali na pitanje “Što je MSU” i “Koju biste knjigu preporučili gledateljima?”, a intervjuirani gost u studiju bio je Filip Šovagović.

Također, unutar same emisije djeluje i redakcija koja će se u svakoj emisiji posebno posvetiti temama iz svijeta glazbe.

Novinarke koje će gledatelje voditi kroz svijet kulture su Marina Nikolić, Atesa Vickić, Matina Tenžera, Monika Injac, Ena Bebek, Petra Frančina, Iva Lapić, Corrina Rus, Nicole Ristović i Sandra Pudja, a vi samo morate biti pratiti Televiziju Student svaki petak u 21 sat.

Tekst: Stela Lechpammer

Komentari

komentara