Anketoljupci

Polako, ali sigurno i u novu 2013. nismo mogli ući bez još jedne ankete u našem Alter Egu. Strka i zbrka oko sadržaja našeg božićno-novogodišnjeg izdanja emisije nije izostala. Već dogovorena ideja o kratkim skečevima između priloga nije bila realizirana, pa smo bili prisiljeni u posljednjim satima pred emitiranje smisliti odgovarajuću zamjenu. Poučeni dobrim iskustvom s anketama iz prošlih emisija (u posljednji trenutak) nismo puno dvojili: bit će anketa, ali ovaj put odlučili smo biti nestašni, opušteni i spremni prekršiti koje pravilo, a rezultat je bio poprilično neobičan i zabavan.

Priprema se kamera za snimanje – sve mora proći kroz ruke urednice

Iznenađenje

Već uobičajno tjedno razbijanje glave oko nedostatka sadržaja dok se rokovi bliže prekinula je naša voljena urednica Sanja. Uletjela je u studijo i sretno objavila naš spas u zadnji čas: ludu i neobičajnu anketu. Odmah je uposlila svoju desnu ruku, vjernu nam novinarku Kristinu, a uspjela je i «posuditi» urednicu Akademske četvrti – Srnu. Pomalo iznenađene njezinom idejom odlučile smo prihvatiti izazov i pritom se dobro zabaviti u blagdanskom duhu.

Malo vježbe prije snimanja

Timski posao

Odmah smo se podijelile u dva tima, a zadatak je bio ispitati naše drage studente i slučajne prolaznike u blizini faksa da nam otkriju vjeruju li da ćemo zaista dočekati blagdane (Božić i Novu 2013.) ili će ipak biti toliko najavljivanog smaka svijeta. Svaki tim zastupao je jedno mišljenje i navijao za svoju pobjedu, a sve je to trebalo odraditi potpuno spontano. I zaista, sve je teklo spontano: svaka od nas je neko vrijeme snimala, ispitivala i nagovarala, trudila se biti zabavna. Tako smo se negdje u pola obavljena posla dosjetile da bi baš bilo prigodno da oni koji vjeruju da će blagdana biti upute osobnu čestitku putem TVStudenta, a oni koji vjeruju u smak svijeta da opišu kako najbolje provesti posljednji dan na ovoj planeti. Reakcije ispitanika bile su vrlo pozitivne i rado su surađivali. Nisu izostali ni novinarski standupovi u kojima smo se osvrtali na napeti rezultat, kao i naša potpuno opuštena čavrljanja u studiju kojima najavljujemo naš zadatak.

I dok se snimaju najave za emisiju, a voditelji i Srna dobro zabavljaju – urednica pokušava objasniti Srni ideju nove ankete

Neizvjesna pobjeda

Iako zaista tijesno pobjedu je zaslužio blagdanski tim. I dok smo tako potpuno zadovoljne svojim novim orginalnim načinom anketiranja i stvaranja priloga-ankete krenule pregledavati materijal dočekala nas jedno pomalo neugodno iznenađenje: naša stara prijateljica od milja zvana JVC-jka (kamera dakako) zadala nam je muke, točnije shvatile smo da i nismo previše pazile na osvjetljenje, pa nam slika i nije bila baš najkvalitetnija. Unatoč tim malim problemima, shvatile smo da naš Alter Ego ponovno nadilazi neka pravila i postaje ne samo alternativan nego i zabavan. Čini se da ćemo morati ozbiljno razmisliti o pokretnju zabavne emisije na TVStudentu. Još jedan izazov je pred nama.

 

 

Komentari

komentara


Više o