NLO i Ana Trg ponovno na velikom ekranu

array(2) { [0]=> int(2251) [1]=> int(986) }

Od 20. svibnja u hrvatska kina „slijeću“ NLO i ANA TRG –  dvije kratke, ali punokrvne hrvatske, dokumentarne komedije koje se bez dlake na objektivu “obrušavaju” na hrvatsko društvo!

NLO ne dolazi iz svemira već sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti te sa sobom donosi ozbiljnu političku avanturu 14 kandidata i sada već bivših studenata istoimenog fakulteta koji su pod imenom „Neovisna Lista Oportunista“ pokušali ući u Hrvatski sabor. Njihov uron u političke vode kamerom su zabilježili Vedran Senjanović i Dejan Oblak, a istoimenim filmom na satiričan su način dokumentirali parodiju cijelog demokratskog izbornog procesa u današnjoj Hrvatskoj.
Iako nisu svi baš sigurni gdje su bili ’91., njihov prvi kandidat izabran putem tombole na glavnom zagrebačkom trgu, rođen je baš tada. Javno su u medijima priznali da nemaju ni gospodarski, ni fiskalni niti ekonomski program, ali im je drago da su mogli po prvi put u TV programu nositi leptir mašnu; prekršili su predizbornu šutnju, a na kampanju potrošili samo 176 kuna.

Ovom 45-minutnom dokumentarcu, društvo će praviti gospođa Ana, glavna akterica polusatnog dokumentarca „Ana Trg“ Jelene Novaković. Ana već 40 godina sjedi na istom mjestu ispred crkve Ranjenog Isusa, gdje prodaje religijske kalendare i krunice. Samo pet metara od nje, štand je postavila Zorka i to s – istim asortimanom. Ana i Zorka poslovnu logiku zadržavanja kupaca primijenile su jednostavno – međusobnim spuštanjem cijena, a na pitanje „pošto je krunica?“ gotovo nikada nisu dale isti odgovor!

Oba filma imat će svoju kino-premijeru 20. svibnja, u 21 sat u MM Centru (Dokukino KIC u gostima) u Zagrebu na kojoj će publika moći sudjelovati i u Q&A-u s autorima filmova te nakon projekcija zaplesati u IT&D-u uz glazbenu selekciju jednog od autora! 😉

Detalje o terminima projekcija pratite na web stranici www.restarted.hr,www.dokukino.net te na Facebook stranici Baš Volim Dokumentarce i Neovisna Lista Oportunista.

Komentari

komentara