Nema više iznošenja hrane iz studentskih menzi

Izmijenjenim se Pravilnikom o studentskoj prehrani zabranjuje iznošenje hrane iz studentskih menzi.

Nakon što je novim, izmijenjenim Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata studentska subvencija za 7 najkonzumiranijih jela vraćena s 50 na 71.24% te se počeo primjenjivati dvotjedni obračun razine prava, uvedena je još jedna novotarija.

Naime, prema članku 16. koji regulira kršenje povrede Pravilnika od strane samog davatelja usluge, u ovom slučaju menze, navedeno je kako se ne smije dozvoljavati iznošenje hrane izvan samog restorana.

Iz Ministarstva navode kako se radi o dodatnom asortimanu koji je u prethodnom razdoblju bio brojčano i financijski vrlo izražen i koji se uglavnom iznosio iz restorana, što je predstavljalo nepravilnost u sustavu te utjecalo na neracionalno povećanje sredstava iz državnog proračuna.

Povjerenstvo koje je radilo na izradi Pravilnika zauzelo je mišljenje da je potrebno ograničiti mogućnost iznošenja prehrambenih namirnica iz restorana, kao i ustrajati na praksi konzumiranja jela u studentskom restoranu u kojem je isto pripremljeno, kao što je i praksa svih koji koriste uslugu bilo kojeg restorana‘, napominju iz Ministarstva.

Podsjećamo, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je novi Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata koji je stupio na snagu 22. siječnja ove godine. (Studentski.hr)

 

Komentari

komentaraViše o