Natječaj za Izložbu koja mijenja izgled Zagreba, „Anomalije grada“

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

anomije grada

Klub studenata povijesti umjetnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira izložbu koja za cilj ima ujediniti kreativne radove studenata Akademije likovne umjetnosti, Arhitektonskog fakulteta, Krajobrazne arhitekture pri Agronomskom fakultetu, Akademije dramske umjetnosti i ostalih kreativno usmjerenih fakulteta i učilišta te strukturirano prikazati presjek aktualne studentske kreativne scene.

Tematski zadatak izložbe„Anomalije grada“, je prikazati na koji način bi pojedinac izmijenio izgled grada Zagreba pomičući granice postojećeg grada i dodajući u svom radu točno ono što, po njegovom mišljenju, nedostaje. Organizator navodi da je cilj predočiti mnogo različitih i individualnih viđenja grada u kojem živimo i djelujemo.

U natječaju, koji je za sve zainteresirane raspisao Klub studenata, stoji: „Parkovi, arhitektura 19. stoljeća, javna plastika i simboli grada. Toliko otkrivenih i toliko skrivenih elemenata, a možda najviše onih koji nedostaju. Pozivamo sudionike da upotrijebe maštu i zamisle novu arhitekturu, nove funkcije postojeće, nove spomenike, nove vedute i novi izgled Zagreba u suživotu s postojećim. Osmislite namjene za napuštene građevine ili dajte nekoj građevini drugu namjenu, dodijelite nam novi javni spomenik, naslikajte idealan pogled sa svog prozora ili neke druge točke u gradu, projektirajte park za pse i montažom pokažite što bi se odlično uklopilo na lokaciji koju odaberete. Ne želimo ograničiti vas te vašu kreativnost i projekte svesti na pojam revitalizacije, već vas tražimo da pomaknete granice postojećeg grada dodavanjem točno onoga što mislite da mu nedostaje u ovom trenutku. Također, ne bojte se doze ili razine fikcije u svom radu budući da ovim natječajem i izložbom imate priliku do kraja iskoristiti svoju maštu vezanu za auru naše urbane sredine i dati ideje za stvaranje nekog novog Zagreba u raznim medijima.“

Izložba će biti održana u Galeriji Zvonimir u ožujku 2015. Rok za slanje radova je 15. siječnja 2015.godine,a šaljite ih na kspuff@gmail.com gdje se možete javiti i sa svim pitanjima vezanim za izložbu. Prijava treba sadržavati vaše ime i prezime, podatke o studiju i godini studija koju pohađate te fotografije radova i kratki opis radova. Ako se radi o fotografijama, šaljete njih. Ako se, primjerice, radi o maketi građevine, onda šaljete fotografije makete.

Ova izložba predstavlja izvrsnu priliku za izraziti stav, mišljenje, kreativnost i talent na jednom mjestu. Promijenite sliku grada i dajte svoj obol njegovu izgledu, ako ne za stalno, onda barem ovom prilikom.

autor: Luka Mihačić

Komentari

komentaraViše o