Natječaj UNIverzI-JA-DA

UNIverzI-JA-DA from TV Student FPZG on Vimeo.

Povodom Europskih sveučilišnih igara otvoren je natječaj za studentske projekte iz područja: mobilne aplikacije i turističke promocije hrvatske kulture i sporta. Prijave su već u tijeku i traju do 14. rujna. Timovi čiji prijedlozi prođu u finale bit će nagrađeni sa 10 tisuća kuna. Ocjenjuje se inovativnost, izvedivost, iskustvo i kvalificiranost tima te dodana vrijednost i financijski resursi.

Natječaj je otvoren za sve studente (redovni i izvanredni) preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova (veleučilišta i visokih škola) u Republici Hrvatskoj koji se mogu prijavljivati pojedinačno ili u timu do pet osoba. Svaki tim izabire voditelja tima koji je zadužen za daljnju komunikaciju sa organizatorima, a mogu odabrati i do tri mentora iz Mreže studentskih poduzetničkih inkubatora (MSPI). Glavni organizator je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) koja i nagrađuje finaliste. Na projektu surađuje s Udrugom Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016 te Ministarstvom turizma RH koje osigurava 200 tisuća kuna za realizaciju pobjedničkih projekata.

U procesu prijave svi studenti dužni su izraditi profil na mspi.hr , voditelj tima treba priložiti obrazac sa idejom projekta te životopise svih članova studentskog tima. Ideje koje prođu u finale bit će objavljene 21.rujna 2015. kada kreću u daljnju razradu. U toj fazi studentski timovi stvaraju proračun planiranih troškova i detaljnije razvijaju ideju koju 10.11. prezentiraju pred stručnim žirijem.
Na javnom predstavljanju žiri će odabrati dva pobjednička projekta turističke promocije hrvatske kulture i sporta te jednu pobjedničku aplikaciju usklađenu i u funkciji nadogradnje na postojeći web Europskih sveučilišnih igara.

Komentari

komentara