Muzej prekinutih veza poziva: Pridružite nam se u Mijenama srca

array(2) { [0]=> int(986) [1]=> int(64) }

Muzej prekinutih veza poziva da nedjelju 15. svibnja 2016. provedete na Gornjem gradu i da zajedno obnovimo vezu građana i srcolikog centra Zagreba. U povijesnoj jezgri obavite plac, prošećite s Baricom, zamijenite sjećanje za cvijeće i upalite Radio koji je tu prije radio!

Muzej prekinutih veza svoju popularnost u Hrvatskoj i svijetu stekao je zahvaljujući jedinstvenom modelu stvaranja zbirke uspomena na bivše ljubavi i neposrednim angažiranjem posjetitelja. Jednako tako je iz Gornjeg grada na kojem živi već šest godina izvukao i emotivno naslijeđe. Mapiranjem intimnih priča i doživljaja podsjeća da je Gornji grad mnogo više od turističke atrakcije ili političkog središta.

Višemjesečno istraživanje rezultiralo je umjetničkim projektom Gornji grad: Mijene srca koji će biti predstavljen kroz niz događanja na ulicama i trgovima, a na 24 sata zaživjet će nova radio stanica Radio koji je nekad tu radio na frekvenciji 93.9Mhz.

Emitirat će ekskluzivno u području Gornjeg grada, a riječ je eksperimentu na tragu onog koji se dogodio 15. svibnja prije točno 90 godina kada je skupina radio-amatera sa Markovog trga 9 odaslala prve radijske signale u zagrebački eter.

Pozivamo ljude da Mali plac te nedjelje ne obave na tavanu, nego na Vranicanijevoj poljani, da razmijene svoja sjećanja za cvijeće, pogledaju izložbu u godinama zatvorenoj Demetrovoj 18, doznaju o čemu bi, da su se ikada sreli, razgovarali Krleža i Matoš.

Djeca će imati prilike upoznati Gornji grad šećući s Baricom Cindrek koja će im otkrivati velike gornjogradske tajne. Ili da jednostavno prošeću gornjogradskim ulicama, svoj radio namjeste na 93.9 MHz i osluškuju bilo srcolikog središta Zagreba jer će biti u prilici osvojiti ručak na nekoj od tajnih lokacija.

Komentari

komentara