Mogu sve

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

Druženje “Mogu sve”

Udruga „Mogu sve“ ovu subotu, 07.12., organizirala je predbožićno druženje u Malom pogonu Tvornice Kulture. Druženje je započelo s predavanjem, vrsnog ortopeda, prim. Šimuna Šakića, na temu cerebralne paralize. Kako bi svakodnevicu osoba s invaliditetom što bolje približili svima, prikazan je kratki dokumentarni film o nastanku udruge pod nazivom „Jednom nogom čvrsto na zemlji“. Možete ga pogledati na linku http://youtu.be/VJiQpDHTV60?list=UUrah_G1PN1bh1iDiuB5kuEQ

Kasnije je nešto o tome rekla i zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Mira Pekeč Knežević, koja je ujedno potvrdila moto osnivačice Anje Mihaljević „Ja imam invaliditet, a ne on mene.“. Inspirativan govor je održao i  Mario Bebek koji je istaknuo kako su sve poteškoće u životu tu s razlogom, no to nas ne smije spriječiti u daljnjim pokušajima i upornosti da ostvarimo što želimo.

Osnivačice udruge Anja Mihaljević, Ana Tvrdeić i Alisa Šćukanac su uz zabavni i edukativni program, na druženju održale i humanitarnu tombolu kako bi pomogle u liječenju djevojčice Marijete Bugarin, koja ima Parry-Rombergov sindrom . Upravo ovakva druženja ugriju svačije srce u ovim hladnim predblagdanskim danima. Odlična atmosfera se održavala od početka do kraja zahvaljujući voditelju Goranu Vugrinecu ali i vjernoj publici punoj želje za pomaganjem.

 

Autor teksta: Kristina Rep

Fotograf: Emil Čančar

Komentari

komentara


Više o