Mladi genijalac, tvorac robotičke ruke kojom se upravlja mislima dolazi u Zagreb!

array(1) { [0]=> int(1) }

Easton LaChappelle, jedan od glavnih predvodnika četvrte industrijske revolucije mladih kreativaca, 4. lipnja nastupit će u Zagrebu na konferenciji u sklopu najvećeg start up događaja u regiji Brave New world kojeg  u suradnji sa CityOS organizira HUB385 u svojim prostorima.

Samouki 19-godišnji inovator iz Colorada uz pomoć novih tehnologija vraća nadu onima koji koriste ortopedska pomagala. Prostetička ruka se može pokretati putem vlastitih misli, a za njezinu izradu Easton je koristio samo 3D printer i znanje o robotici koje je stekao putem interneta.

Svojim je izumom pokrenuo pravu revoluciju u industriji prostetike drastično smanjivši cijenu proizvodnje ortopedskih pomagala, a putem open source objava svoje inovacije učinio je široko dostupnima za daljnji razvoj.

Prototip prve robotičke šake izradio je još kao 14-godišnjak koristeći samo lego kockice dok je za sustav upravljanja koristio igru iz lokalnog supermarketa koja omogućuje upravljanje lopticom snagom misli. Susret sa 7-godišnjom djevojčicom čija je prostetička ruka koštala čak 80 tisuća dolara potaknula je Eastona da prototip tinejdžerske inovacije zapravo pretoči u praktičan izum kojeg si svatko može priuštiti.

LaChappelle danas je vlasnik tvrtke Unlimited Tomorrow koja je čitavu robotičku platformu proizvela za samo 500 dolara, a trenutno razvija koncept koji će pomoći paraplegičarima da ponovno hodaju. U iskrenoj želji da pomaže ljudima te istovremeno omogući daljnji napredak svoje prve inovacije, sa stranica tvrtke svatko može besplatno preuzeti upute za izradu vlastite ruke uz pomoć 3D printera.

S Eastonovom inovativnom rukom rukovao se i američki predsjednik Obama, a NASA ga je angažirala na projektu Robonauta u sklopu kojega s ostatkom tima istražuje kako astronauti na daljinu sa Zemlje mogu kontrolirati robota u svemiru.

Komentari

komentara


Više o