MIJENJAT ĆE SE TITULE NA STRUČNIM STUDIJIMA

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) [2]=> int(2249) }

Čak 55 000 studenata stručnih studija u Hrvatskoj na kraju studija ima titulu pod nazivom ‘stručni specijalist’ koja im se dodjeljuje nakon petogodišnjeg stručnog studija. Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola nastoje izboriti Izmjene Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te Zakona o akademskih i stručnim nazivima i akademskom stupnju, a oporba i vladajući dali su im podršku.

 

Nepravedan položaj 55 000 studenata rješavat će se u prvom kvartalu 2016. neovisno o sastavu Vlade. Odluku o izmjeni diskriminirajućeg akademskog statusa studenata stručnih studija podržali su Odbor zaobrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora, IDS-ovac Valter Boljunčić, SDP-ovac Domagoj Hajduković, HNS-ovac Igor Kolman te HDZ-ovac Jasen Mesić.

Službenu podršku incijativi je dala i Hrvatska seljačka stranka, ali i bivši ministar rada Mirando Mrsić, bivši i sadašnji ministri obrazovanja, a cijelu priču prati i nezavisna zastupnica, Jadranka Kosor.

– Budući da ovakvo zajedništvo stranaka nije česta stvar, posebno uzimajući u obzir predizborno doba, ponosan sam što su to potaknuli upravo studenti. Neovisno o budućim strankama koje će formirati Vladu, pitanje 55 000 studenata mora biti što prije riješeno, naglasio je uz veliko zadovoljstvo predsjednik Vijeća studenata, Karlo Kolesar.

 

(Izvor teksta i fotografije: srednja.hr)

Komentari

komentara


Više o