Lanac – prvi čuvani parking za bicikle u Zagrebu

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

Foto: pcnen.com

Pokretačice ovog projekta, Ivana Perišić i Maja Pleša, prve su uspjele u Hrvatskoj ostvariti ono što je u drugim europskim metropolama svakodnevica. U suradnji s hrvatskim inovatorom Marinom Radovanom, dizajnerom biciklističke opreme, prostor je u potpunosti prilagođen potrebama vlasnika ovog prijevoznog sredstva. LANAC za bicikle u Obrtničkom prolazu biciklistima će biti prepoznatljiv i po vanjskom pročelju prostora, koji je oslikan grafitom, radom umjetnika Marka Prpića Zetsa.

Biciklisti će svoja vozila, koja će vješati na kuke, moći ostavljati u zatvorenom prostoru za dvije kune po satu, a uvodi se i mjesečni najam. Zasad ima mjesta za stotinjak bicikala, a na parkiralištu će se moći i napumpati gume te oprati bicikl. Zimi, kad se bicikli ne voze, parkiralište će ponuditi kao mjesto gdje će se moći ostaviti ako vlasnici kod kuće nemaju prostora. Zaposlit će i jednog djelatnika koji će raditi manje popravke na biciklima.

Foto: Screenshot/facebook.com/LANACzabicikle

Parkiralište za bicikle radit će svaki dan od 8 ujutro do 23 sata navečer. Biciklisti će tako moći bezbrižno obavljati svoje dnevne aktivnosti dok je njihovo prijevozno sredstvo na sigurnom.

Tekst: Petra Škrlec

Komentari

komentaraViše o