Konferencija za studente novinare u Edinburghu

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(5) }

Pozivaju se mladi na sudjelovanje u konferenciji Future News Worldwide 2017

Škotski parlament ugostit će treću međunarodnu konferenciju za novu generaciju novinara

British Council objavio je globalni poziv namijenjen budućoj generaciji novinara da se prijave za sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji Future News Worldwide 2017.

Konferenciju podržavaju neke od vodećih medijskih organizacija, kao što su Reuters, Facebook i Google News Lab, a održat će se u škotskom parlamentu u Edinburghu 6. i 7. srpnja 2017.  Uspješnim aplikantima bit će pokriveni svi troškovi sudjelovanja u konferenciji, uključujući putovanje u Edinburgh.

Treće izdanje ove konferencije okupit će sto studenata iz cijeloga svijeta na intenzivnom dvodnevnom programu posvećenom novinarstvu i medijima; u glavnom gradu Škotske imat će ekskluzivan pristup predavanjima i edukaciji koju će održati neke od najznačajnijih svjetskih medijskih osoba. Uz program radionica namijenjen razvoju vještina, delegati će se družiti međusobno te s afirmiranim novinarima, gradeći snažne i trajne veze s novom generacijom medijskih lidera iz cijelog svijeta.

Jackie Killeen, direktorica British Councila u Škotskoj rekla je:

“Ovo je iznimna prilika za učenje o vještini dobrog novinarstva neposredno od vodećih medijskih osoba, te za stjecanje jedinstvenog uvida u promjene u načinima na koji se vijesti prenose. Globalna poznanstva koja će studenti steći na konferenciji bit će im od velikog značaja na vlastitom razvojnom putu međunarodnog novinarstva.”

Future News Worldwide 2017 je program nastao u partnerstvu British Councila i vodećih medijskih organizacija: Reutersa, CNN-a, BBC-a, Facebook-a, Google News Lab-a, The Economist-a, The Herald and Times-a, STV-a, te u suradnji sa škotskim parlamentom i britanskim fakultetima novinarstva.

Za sudjelovanje u konferenciji mogu se prijaviti studenti preddiplomskog studija bilo kojeg smjera (ili oni koji su diplomirali u zadnjih godinu dana) u dobi od 18 do 25 godina, a  koji su strastveni prema novinarstvu u bilo kojem obliku. Prijave se primaju preko web stranice  www.britishcouncil.org/future-news-worldwide  i zatvaraju 28. veljače 2017.

“Future News Worldwide me naučio da ne moraš biti iz određenog dijela svijeta da bi bio odličan novinar; svi možemo poboljšati novinarstvo s pristupom istom znanju”, rekla je Tiyamike Chirwa iz Malawija, sudionica konferencije Future News Worldwide. “Radi se od širenju vlastitog znanja, usavršavanju vještina i stvaranju vezu s drugim mladim novinarima diljem svijeta”.

Za više informacija posjetite web stranicu ili kontaktirajte:  FutureNewsWorldwide@britishcouncil.org.

Komentari

komentara