Klasična ili terenska nastava? Odlučite sami!

Prošlog petka studenti treće godine novinarstva posjetili su Karlovac u obliku terenske nastave. Glavne postaje obilaska bile su nam Radio Karlovac, lokalna televizijska postaja TV4 Rijeke i sudjelovanje na debati ‘Europska unija i mediji’ u Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića.

1

Foto: Jasmina Grbavec

Studenti koji pohađaju kolegij Fotonovinarstvo uz pratnju profesorice Viktorije Car dobili su priliku sudjelovati u malo drugačijem obliku nastave i posjetiti grad Karlovac. Njihov zadatak bio je napraviti fotoreportažu i na kraju dana odabrati 10 slika koje će im profesorica ocijeniti. Ovaj malo drugačiji oblik nastave im je proširio vidike. Nakon dolaska u grad uputili smo se na Radio Karlovac kako bi upoznali rad lokalnog radija. Prošetali smo redakcijom i režijom te bili u samom studiju radija. Nadalje, uputili smo se na lokalnu televizijsku postaju TV4R. Glavni direktor TV4R Ladislav Medunić i glavna urednica informativnog programa Ivana Belančić dočekali su nas i uputili u svoju malu lokalnu televizijsku postaju. Ivana Belančić, osim što je glavna urednica informativnog programa, ujedno je i naša bivša kolegica koja je diplomirala prije 3 godine.

2

Foto: Jasmina Grbavec

Nakon upoznavanja s lokalnim radijem i televizijom uputili smo se u Gradsku knjižnicu Ivan Goran Kovačić u kojoj smo sudjelovali na debati ‘Europska unija i mediji’. Tema debate je bio suodnos lokalnih medija i Europske unije. Sudionici debate su bili prof. Viktorija Car s Fakulteta političkih znanosti, glavna urednica informativnog programa Ivana Belančić, urednik Karlovačkog tjednika Robert Badovinac i urednik portala ‘Aktiviraj Karlovac’ Marin Bakić. Studenti su se uključivali u raspravu te nakon napornog dana uslijedilo je druženje sudionika i vraćanje u Zagreb.

 

Autorica: Mateja Vučković

Komentari

komentara


Više o