Jeste li već pripremili svoju masku?

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

Šareni kostimi, maske, krafne, slatkiši, mnogo zabave i smijeha. Sve to vežemo uz maškare, poklade, fašnik, karnevale, koji prethode korizmi.

Najpoznatiji karneval u Hrvatskoj zasigurno je onaj u Rijeci. Vrhunac ovogodišnjeg  karnevala očekuje se  u nedjelju, 15. veljače na Korzu s početkom u 12 sati. Prolaskom Međunarodne karnevalske povorke, koja je dugi niz godina natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika, parada tisuća maski sudionika i gledatelja iz zemlje i inozemstva. Doživljaj je to koji se teško može opisati ili u potpunosti dočarati fotografijama ili televizijskim prijenosom i zato je Korzo mjesto na kojem treba biti u nedjelju.

 

aaaa

foto: rtl.hr

Ako ne stignete do Rijeke, možete uživati na 189. Samoborskom fašniku. Samobor je 6. veljače ponovno postao Fašnička republika te brojnim fašničkim događanjima čuva stoljetnu tradiciju održavanja ove danas moderne manifestacije. Do 17. veljače, kada se pali lutka Fašnika, možete svakodnevno uživati u brojnim koncertima, povorkama, izborima najboljih maski, zabavama.

Stoga, ako još niste pripremili svoju masku, požurite. Bili u  Samoboru, Rijeci ili negdje drugdje , očekuje vas mnogo veselja.

Autorica: Anamaria Batur

Komentari

komentara


Više o