Izložba VW Bube u Muzeju automobila

array(1) { [0]=> int(64) }

Foto: Morana Čala

U Muzeju automobila izložena jedna od najstarijih Buba u Hrvatskoj

Povodom 75. Rođendana Volkswagen Bube u Muzeju automobila Ferdinand Budicki otvorena je tematska izložba. U Muzeju se može pogledati šest izloženih primjeraka Bube, ali i brojne fotografije, memorabilije, literatura, modeli u raznim mjerilima te artefakti i igračke na ovu temu. Izložba je otvorena 1. studenog te traje do 30.12.

Osim Bube proizvedene u Tvornici automobila u Sarajevu, Bube od Auto Zubaka iz 1966. godine te off road izvedbe, u muzeju je izložena i jedna od najstarijih Buba u Hrvatskoj koja datira iz 1955. godine, a proizvedena je u Njemačkoj.

Uz izložene primjerke Bube, posjetitelji će se moći informirati i o povijesti ovog automobila te vidjeti 80 fotografija nastalih u periodu od 1938.-1970. Muzej ima  retro kutak za djecu, koji će zasigurno oduševiti i odrasle posjetitelje. Također, svake subote posjetitelji mogu prisustvovati jednosatnom predavanju o Bubi, mehaničarskom kutku u muzejskoj radionici te se provozati u Bubama kako bi upotpunili doživljaj. Muzej se zasigurno potrudio pokazati građanima zašto je VW Buba jedan od najutjecajnijih automobila u povijesti te svakako vrijedi posjetiti ovu izložbu.

Tekst: Ana Kižlin

 

Komentari

komentaraViše o