Izložba Miltona Glasera

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

izlozba-dizajnera-i-ilustratora-miltona-glasera-635578852375496641-1_800_600Djela najpoznatijeg svjetskog grafičkog dizajnera stigla su u utorak, 27.01., i u Zagreb! Izložba „Crtanje je promišljanje“ obuhvaća 180 radova pedesetgodišnje karijere Miltona Glasera. Spomenute radove Glaser je osobno odabrao, te uredio kao novi niz crteža s drugačijim motivima. Poveznicu među radovima uočit ćete što ste pažljiviji promatrač. Na taj način, pokazuje se kako crtanje nije samo način prikazivanja nečega, već i promišljanja.

Milton Glaser rođen je 1929. godine, a svoju karijeru izgradio je na grafici, dekorativnim programima za restorane u nekadašnjem WTC-u u New Yorku, a jedan od njegovih zasigurno najlegendarnijih djela je logotip I <3 NY. Da je njegovo stvaralaštvo vrlo cijenjeno, pokazuje činjenica da su njegova djela postala dio stalnih postava brojnih muzeja te da je 2004. godina dobio nagradu za životno djelo za doprinos dizajnu od Smithsonian Cooper – Hewitt National Design Museum.

Milton_Glaser_627_344

Izložba je realizirana zahvaljujući odličnoj suradnji  i organizaciji poznatog ilustratora i dizajnera Mirka Ilića, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna , UBU (Udruga bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna), umjetničke platforme Organizam i SOS Dizajn Festival iz Sarajeva. Ukoliko već niste, izložbu možete pogledati do 06. veljače u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi.

 

Autorica: Kristina Rep

Izložba Miltona Glasera from TV Student FPZG on Vimeo.

Komentari

komentara


Više o