Izjave

„Čini mi se važnim naglasiti da TV Student nije televizija u klasičnom smislu riječi. Mi smo generacijski projekt, mi otvaramo prostor mladima koji dolaze da pokažu što rade i kažu što misle. Ako je cilj svake nove generacije da promijeni svijet, mi želimo da naša televizija bude izravan prijenos tog procesa.

Na našoj televiziji nećete gledati serije i sitcome, nego odrastanje autora i formiranje ideja, rađanje novih lica i budućih zvijezda, stvaranje jednog generacijskog projekta koji se stvara u kaosu i kreće od nule, ali u budućnosti želi biti najbolja televizija novog doba. Mozda zvući preambiciozno, ali to je jedino realno: ako nova generacija ima snage i ambicije promijeniti medije i društvo, mi zelimo biti mjesto s kojeg kreću u tu borbu.

Zato je nas slogan STVORI SVOJU TELEVIZIJU. Mi nismo program za one koji sjede u fotelji i mijenjaju kanale. Mi se obraćamo onima koji zele stvarati, koji shvaćaju da je vrijeme da se počne stvarati budućnost i da nema nikoga tko bi to učinio, osim njih samih."

Igor Mirković
glavni urednik Televizije Student

„Televizija Student neprofitni je studentski medij čiji začetak datira još iz 2002. godine, kada se na Fakultetu političkih znanosti počelo s praktičnom nastavom. Tad je uveden smjer Televizija, opremljen je TV studio i osmišljena je prva verzija logotipa TVS. Deset godina kasnije, zahvaljujući novoj tehnologiji, postajemo „prava televizija", ali i dalje imamo u vidu da je naša televizija zapravo dio nastavnog procesa, ali svježeg i kreativnog. Zato se i želimo povezati s drugim fakultetima. Krenuli smo od Akademije dramske umjetnosti, a na korak smo do realiziranja čvrste suradnje s FER-om koji pruža ne samo tehničku podršku, nego i inovativna rješenja."

doc.dr.sc. Tena Perišin
voditeljica projekta i nositeljica smjera Televizija na Fakultetu političkih znanosti