Investigative journalism workshop Janet Harris

Na Fakultet političkih znanosti prošlog je utorka stigla profesorica s Cardiff Universityja, dr. Janet Harris. Profesorica Harris je nekadašnja BBC-eva freelance novinarka koja je za svoj rad na dokumentarnim filmovima o ratnom i post ratnom razdoblju u Iraku dobila brojna priznanja.
Svojim četverodnevnim posjetom Zagrebu imala je za cilj prenijeti studentima novinarstva svoja znanja iz istraživačkog novinarstva te ih zainteresirati i uvesti u svijet te najzahtjevnije novinarske forme. Radionica je trajala od 29. ožujka do 01. travnja za vrijeme koje su studenti dobili znanja o vještinama potrebnim istraživačkim novinarima, ustaljenim praksama i metodama te struke, ali i vrijednostima istraživačkog novinarstva te etičkim dvojbama s kojima će se u budućnosti susretati.
Do kraja radionice studenti su naučili osnove istraživačkog novinarstva, susreli se s nekim teškoćama te saznali važnost bavljenja tim poslom. Nakon četiri dana stjecanja teoretskih znanja, studenti su, ovisno o mediju na kojem su aktivni- tisak, televizija ili radio, dobili prilagođene zadatke praktičnog karaktera koji će ih zasigurno pratiti još neko vrijeme.
Do kakvih su priča došli studenti s Televizije Student i koga će oni raskrinkati u svojim prilozima saznajte
prateći nas, a što su za vrijeme radionice zabilježile naše kamere pogledajte u prilogu!

Komentari

komentara