Hrvatski studenti sveučilišta Alma Mater Europaea posjetili Bruxelles

studenti AMEU u Bruxellesu

Tijekom trodnevne stručne ekskurzije studenti su dobili priliku stečeno dvogodišnje teorijsko znanje o najvažnijim EU institucijama upotpuniti uvidom u  njihov rad u stvarnosti.

Prilikom organiziranog susreta sa zastupnicom u Europskom parlamentu, Dubravkom Šuicom te veleposlanikom u Belgiji i Luksemburgu, dr. Mariom Nobilom održanom u Europskoj komisiji, studenti su imali priliku slušati predavanja o najvažnijem problemu koji osim Hrvatske  muči i ostale članice EU – visokoj stopi nezaposlenosti mladih,te povesti raspravu o istoj temi. Preostala predavanja  održana na engleskom jeziku dotakla su se pitanja regionalne politike te problematike izrade  strateškog plana pri čemu  je predavač George Ellis Ruano, inače vrsni PR stručnjak na vrlo osebujan i studentima blizak način zaokružio svoje predavanje davši  korisne savjete u obliku “do’s and dont’s“ prilikom traženja posla.

Foto: politikaplus.com

Studentima modernog i prostudentski orjentiranog sveučilišta kao što je Alma Mater Europea (AME) ovakva putovanja nisu strana, te se nadaju da će i naredne generacije imati priliku vidjeti i doživjeti čari Bruxellesa koji bi svakako trebao  biti svrstan u must see europskih gradova.

Tekst: Vesna Tomičić Bošnjak

Komentari

komentara


Više o