Hrvatska volontira! Volontiraj i ti!

VOLONTERI_vizual_web1

U projekt volontiranja uključit će se velik broj organizacija civilnog društva, institucija, tvrtki, ali i pojedinaca koji će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

Uređenje škola, prikupljanje odjeće i igračaka, ekološke akcije, volontiranje u pučkim kuhinjama i domovima za nezbrinutu djecu, radionice informatičke pismenosti, samo su neke od različitih volonterskih aktivnosti kojima će se obilježiti volonterski tjedan. Dosad je prijavljeno više od 230 volonterskih aktivnosti na razini cijele Hrvatske, a svi zainteresirani sa svojim se idejama mogu pridružiti manifestaciji. Dovoljno je samo obratiti se Regionalnom volonterskom centru (u Zagrebu, Osijeku, Rijeci ili Splitu).

Foto: vcz.hr

U prošlogodišnjoj kampanji volontiralo je preko 2.000 ljudi kroz 184 volonterske akcije, čime su hrvatskom društvu poklonili čak 9.250 volonterskih sati! Organizatori se nadaju kako će se ove godine krug volontiranja još više proširiti, osobito na mlađu populaciju te da će ova akcija osvijestiti građane, udruge, institucije i tvrtke o važnosti općeg dobra i javnog interesa koji bi trebao biti iznad interesa pojedinca.

Projekt podržava i predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović te donatori projekta – Pokreni sebe, promijeni svijet, financiranog putem programa IPA 2010 – Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija Europske unije. Partneri su i grad Zagreb te Ured za udruge Vlade RH.

Foto: she.hr

Radujemo se što imamo priliku zajednički graditi zajednicu koja može i želi više, stoji u priopćenju HMVC-a. U vremenu ekonomske, ali i moralne krize u kojoj se nalazimo, možda je upravo to rješenje.

Više informacija o projektu potražite na internetskim stranicama, volontiram.info i vcz.hr.

Komentari

komentaraViše o