“Gospodarstvo i popularizacija znanosti” – posljednja panelica projekta “Znanost je IN!”

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

Koji je najbolji način komunikacije popularizatora znanosti prema tvrtkama? Koje su najčešće pogreške? Žele li uopće hrvatske tvrtke ulagati u projekte popularizacije znanosti ili je znanost po pitajnu donacija stavljena na samu marginu? Na ova i brojna druga pitanja odgovore će pokušati pronaći Kim Gladstone Herlev, zamjenik izvršnog direktora znanstvenog centra iz Kopenhagena, Nikola Mujdžić, poduzetnik i menadžer, Toni Milun i Dejan Vinković, uspješni popularizatori znanosti te brojna druga lica iz znanosti i gospodarstva.

Moderator je tribine Janko Brlečić, nekadašnji urednik emisije „Znanost i biznis“ na radiju 101, a svi zainteresirani raspravu će moći pratiti i putem live streama te se uključiti u raspravu na društvenim mrežama organizatora.

Panel diskusiji prethodit će i posljednja radionica iz ciklusa tema o popularizaciji znanosti u sklopu projekta “Znanost je IN” koju će održati inozemni gost Kim Gladstone Herlev. Radionica započinje u 10 sati te je obavezna rezervacija na info@zez.hr.

Organizatori panel diskusije su Institut Ruđer Bošković (IRB), Udruga Profesor Baltazar, projekt “Znanstveni edukativno-zabavni centar’ (ZEZ) i popularno znanstvena radijska emisija “Znanost na eteru”.

Cjelokupni projekt ‘Znanost je IN’ održava se uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a pod pokroviteljstvom Sveučilišta u Zagrebu i Grada Zagreba. Partneri projekta su CARneta, Institut sinergije znanosti i društva (ISZD), Kongresni ureda Turističke zajednice Grada Zagreba, Kultura promjene Studentskog centra u Zagrebu, Međunarodni institut znanosti i obrazovanja (MIZO), Udruge Kreatom i Udruge studenata PMF-a ‘Ćumez’.

Zaključci prethodnih panel diskusija projekta “Znanost je IN!” dostupni su na sljedećim linkovima:

Znanost je IN: Vaše dijete – supergenijalac: video
Znanost je IN: Znanstvena komunikacija kao kolegij ili studij: video / tekst.

Komentari

komentara



Više o