FRKA – Filmska revija Kazališne akademije

array(1) { [0]=> int(64) }

FRKA je  filmska revija Kazališne akademije na kojoj se emitiraju kratki filmovi studenata Akademije dramskih umjetnosti. Revija traje od 5. do 7. travnja i to je jubilarna, 10. FRKA po redu. Održava se u zgradi Akademije dramskih umjetnosti, a program možete pratiti i na Televiziji Student.

Filmovi koji se prikazaju, su dvogodišnji rad studenata Akademije dramskih umjetnosti koji su u sklopu ovog događanja proglasili republiku FRKU-zemlju dobrog filma.

Ove godine na FRCI se prikazuje više od šezdeset filmova koji se natječu za nagrade najboljih ostvarenja u nekoliko kategorija; najbolja režija, scenarij, produkcija, snimanje, montaža, ženska i muška uloga, GRAND PRIX za igrani film. Od ove godine uvedena je i deveta kategorija, a to je GRAND PRIX za dokumentarni film.

Plakate za filmove su izradili studenti dizajna sa Arhitektonskog  fakulteta.

Ove godine gost na FRCI je Akademija za izvedbene umjetnosti Bratislava, koja će uz pomoć svojih studenata i profesora dočarati filmsku umjetnost i specifičnosti studiranja u Bratislavi.

Žiri koji dodjeljuje nagrade čine: Igor Bezinović, Mia Pećina, Vlatka Vorkapić, Judita Franković, Dragan Marković, Jasna Žmak i Marin Juranić.

FRKA ima brojne sponzore koji su omogućili ovaj događaj, a produkcijski tim na čelu sa Mariom Gigovićem potrudio se da svi posjetitelji uživaju u brojnim filmovima koje su pripremili studenti Akademije dramskih umjetnosti.

Ukoliko vas zanima koji su sve filmovi na repertoaru možete pogledati na službenoj stranici FRKE:

http://www.frka.adu.hr/program.html

Na YouTubeu je povodom održavanja FRKE objavljen video kao parodija na neke od domaćih serija i filmova kao što su “Sonja i Bik”,  “Krv nije voda” i sl. Sudionici tog videa su Rene Bitorajac, Vinko Brešan,  Lukrecija Tudor i brojni drugi naši poznati filmaši.

FRKA10 PROMO FILM

Ukoliko niste u mogućnosti otići na Akademiju dramskih umjetnosti kako biste pogledali filmove koje su pripremili studenti ADU-a, ostanite uz Televiziju Student i tamo pratite Filmsku reviju kazališne akademije.

Komentari

komentaraViše o