Finski učenici na praksi u Zagrebu

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

Antti Huotari, Timo Laurikainen i Jan – Christian Multanen su trojica učenika finske strukovne škole South Savo Vocational koji su dobili iznimnu priliku provesti četiri tjedna u Zagrebu na praksi. Ova razmjena učenika je realizirana u okviru projekta međunarodne mobilnosti učenika u suradnji sa Školom za cestovni promet u Zagrebu.

Untitled

photo: www.zgceste.hr

Učenici su već posjetili Mediku u kojoj su učili o dostavljanju paketa, logistici i ostalim djelatnostima, dok ih najveći zadatak čeka sutra kada će imati priliku provesti jedan dan sa vozačima Zagrebaačkih cesta. Svi će biti dodijeljeni jednom vozaču te će obilaziti ceste, provjeravati i dobiti uvid u to kako izgleda jedan tipičan radni dan zagrebačkog vozača. Također, dečki će moći istražiti i upoznati se s cjelokupnim voznim i strojnim parkom Zagrebačkih cesta.

S obzirom da ostaju u Zagrebu četiri tjedna dečki su nam rekli da se veoma vesele istražiti Zagreb u svoje slobodno vrijeme. Već su posjetili neke najvažnije stvari poput Trga Bana Jelačića, Gornjeg grada i slično, a nadaju se da će otići i na Sljeme. Odsjeli su u učeničkom domu na Maksimiru gdje su se već upoznali sa ostalim učenicima te stekli neka nova prijateljstva.

Glasnogovornik Zagrebačkih cesta, Vlado Suša, nam je rekao kako se iznimno veseli suradnji s mladim kolegama iz Finske te kako im je ovo jedinstvena prilika za učenje u nekoj drugoj državi.

 

Autorica: Dolores Barešić

Komentari

komentara


Više o