Dvanaest laži svakog studenta

array(2) { [0]=> int(73) [1]=> int(1) }

pinokio

Puno je onih koji su barem pola ovih laži upotrijebili ili još uvijek upotrebljavaju kao studenti.

1. NAPRAVIT ĆU OVAJ ESEJ U JEDNU NOĆ

gif učenje

Neki možda i hoće, ali će se ionako već nagomilani stres utrostručiti. Oni koji ga uspiju završiti prvo će se pohvaliti na društvenim mrežama (čitaj: Facebooku) kako su nakon 16 sati tipkanja uspjeli napisati esej, a oni manje uspješni, napisat će tužni status kako im loš internet i baba Vanga nisu dopustili da obave zadatak za koji su imali tri mjeseca.

2. JOŠ SAMO PET MINUTA

gif budilica

Budimo realni, pet minuta nikada nije samo pet minuta. Obično se to, nakon što razvalite po vašem mobitelu kao po smrtnom neprijatelju, pretvori u par sati. Neki odustanu i nastave spavati, dok drugi bjesomučno letaju po sobi, oblače se na brzinu i žure tamo gdje su trebali biti odavno.

3. NIJE TO ODUGOVLAČENJE, TO JE PRODUŽENA PAUZA

 gif spavanje
Ovo je najpodmuklije laganje samoga sebe. Obično se radi o tome da počinjete učiti u ‘okrugle sate’. Znači, mora biti točno osam ili osam i trideset, ako je osam i minuta, ili osam i trideset jedna minuta, učenje se automatski odgađa na minimalno pola sata. Tako to ide u krug, iz sata u sat, sve dok voda ne dođe do grla ili vas savjest natjera da se uozbiljite.

4. E VEČERAS ĆU U KREVET RANIJE 

gif ranije u krevet

Nakon ove izjave nitko se zapravo nikada nije naspavao. Optimistični među vama se nekada i spreme za krevet u razumne sate, ali nakon što isključe laptop, u krevetu na red dolazi mobitel/tablet i onda nastupa skrolanje do dugo u noć.

5. NEĆU SVE POJESTI, OSTAVIT ĆU NEŠTO I ZA SUTRA

gif hrana

Ostavio za sutra nitko nikada nije, barem ne svojom voljom. Pojeli ste gotovo cijelu pizzu, ostavljate dva komada s kojima ćete sutra započeti dan, ali što se događa? Vi zapravo završavate večer s njima u sitne sate, jer trebate energiju za kasnonoćno surfanje internetom.

6. NE TREBAJU MI BILJEŠKE, ZAPAMTIT ĆU JA TO

gif bilješke

Ova laž obično završava tako da ili kasnije na ispitu zaplačete, ili prije njega postajete najumiljatije biće koje se bezobrazno uliziva onom ‘štreberu’ koji je za razliku od vas bio dovoljno ozbiljan pa je zapisao najbitnije stvari. Sram vas bilo, ljenčine jedne!

7. DEFINITIVNO SI MOGU OVO PRIUŠTITI

gif lova

Ma dugo si nešto niste kupili i, evo, sada ćete se počastiti novim cipelama i – što se događa? Opet vam ostaje previše mjeseca na kraju novca.

8. OVAJ SEMESTAR IDEM NA SVA PREDAVANJA

gif predavanja

Možda prvi tjedan, čisto da pohvatate konce i vidite na koje predavanje morate ići, a na koje ne. Nakon toga sve ide po starom. Redovni ste tamo gdje silom (ne)prilika morate biti!

9. JEDNO PIĆE I VRAĆAM SE KUĆI

gif piće

Da, vraćate se kući, ali četveronoške, odbijate se od zidove i bandere u potrazi za stabilizacijom.

10. MOGU OPRAVDATI DUGI POPODNEVNI ODMOR

gif beauty sleep

‘E, pa bila je kiša, a to me uvijek uspava pa ne mogu učit’, onda sam odlučio malo ‘ubiti oko’. Ukoliko nije kiša u pitanju, onda je Sunce. ‘Joj, e, svaki put me Sunce iznenadi, ugrijem se vani, onda kad dođem kući sam pospan’. Prestanite se lagati, jednostavno odgađate svoje obveze. Nije ni čudo što vam vrijeme leti kada imate popodnevni odmor poput tromjesečne bebe.

11. OD SUTRA KREĆEM SA ZDRAVIM ŽIVOTOM

gif sladoled

Ili ne, a? Ovo sutra se često puta pretvori u ponedjeljak, a ponedjeljak ubrzo postane idući mjesec. Lakše je napraviti sendvič nego trbušnjak!

12. VEČERAS NE IZLAZIM VAN!

 

gif ventura

Ukoliko vas zanima kako završi ova laž pročitajte ponovo pod brojem devet.

 

Komentari

komentaraViše o