Dvadeset joj je godina, a uz glazbu je već proputovala pola svijeta!

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

Foto: Denis Dunaj (http://sonjaagatabiscan.com/about/)

Sonja Agata rođena je 17.7.1993. u Zagrebu, gdje je pohađala osnovnu i srednju školu, ali i glazbene škole, a sada je i studentica. Svira klavir, ali i flautu koju je usavršavala kroz srednjoškolsko glazbeno obrazovanje od 2007. do 2011. godine u Glazbenoj školi Zlatka Balokovića. Glas je školovala u Umjetničkoj školi Franje Lučića od 2010. do 2012. godine.

Uz sviranje i pjevanje, Sonja Agata i piše pjesme, te sudjeluje na brojnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu – Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Rumunjska, Poljska, Švedska, Norveška…

Da se njeni talenti i trud isplate, dokazuju nagrade koje je primila:

– 2012. – nagrada za pjesmu na natjecanju PlanetaART u organizaciji zajednice Šta hoćeš, Obrenovac, Srbija
– 2013. – nagrada žirija za kompoziciju Tvoj plamen na festivalu duhovne glazbe Svjetlost dolazi, Zadar

Poznati hrvatski producenti Miro Buljan, Nikša Bratoš i Ante Pecotić, proglasili su je jednom od najboljih javnih izvođača i tekstopisaca u Hrvatskoj.

U siječnju ove godine, Sonja Agata otputovala je u Sjedinjene Američke Države kao sopranistica, predstavnica Europe/Hrvatske u vokalnom kvartetu Singers of United Lands (S.O.U.L.). Četiri člana kvarteta dolaze is različitih kontinenata, te su u Americi na turneji šest mjeseci. Pjevaju pjesme koje su karakteristične za njihove zemlje, te održavaju radionice, prezentacije i izvedbe koje su prigodne za sve generacije.

Foto: Screenshot/facebook.com/SonjaAgataBiscan

Sonja Agata izvrstan je primjer da ako želiš uspjeti, moraš biti uporan i predan onome što radiš. Iako ima tek 20 godina, može se pohvaliti velikim iskustvom, te s ponosom reći da je proputovala pola svijeta.

Tekst: Jana Rebrović

Komentari

komentaraViše o