Dubrovnik po treći puta domaćin Festivala znanosti!

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

Foto: dubrovacki.hr

Tijekom pet dana Festivala, održat će se radionice, predavanja i rasprave. Prvog dana, 7. travnja, posjetitelji će sudjelovati na radionicama Kroz ritam valova i Valovi u prostorima Prirodoslovnog muzeja. Radionice će se sastojati od predavanja, simulacija i kratkih filmova koji će prisutne upoznati s definicijom i vrstama valova.

Drugog dana održat će se predavanje i radionica pod nazivom Sastav i metode istraživanja jadranskog planktona. Mjesto održavanja predavanja i radionice jest Institut za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku. Cilj je upoznati sudionike s metodama uzorkovanja planktona, glavnim skupinama istih, te s rezultatima posljednjih znanstvenih istraživanja na polju planktona. Nakon predavanja, sudionici će pod mikroskopskom lupom moći promotriti glavne predstavnike mesozooplanktona.

Foto: dubrovacki.hr

Za treći dan Festivala, predviđeni su predavanje, rasprava i radionica na temu Medijskom kulturom protiv valova medijske manipulacije, a održat će se u prostorima Sveučilišnog kampusa. Đorđe Obradović, pročelnik Odjela za komunikologiju, govorit će o važnosti odupiranja medijskoj manipulaciji uz visoku razinu medijske pismenosti i kulture.

Četvrti dan, rezerviran je za predavanje i radionicu Život na rubu u prostorijama laboratorija Sveučilišta u Dubrovniku. Govorit će se o bićima koja žive na rubu dvaju svjetova – kopna i mora. Cilj predavanja i radionice je naglasiti problematiku izloženosti tih bića promjenjivim i često nepovoljnim fizičkim uvjetima.

Foto: unidu.hr

Posljednjeg dana, 11. travnja, održat će se predavanje i radionica Simuliranje i upravljanje brodom na moru pri različitim vremenskim uvjetima u prostoru Sveučilišta u Dubrovniku. Sudionike će se upoznati s razlikama između otto i dizelmotora, didaktičkom opremom laboratorija, te se okušati u radu na nautičkom simulatoru.

Tekst: Jana Rebrović

Komentari

komentaraViše o