Drugi dani Ogranka mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika

array(3) { [0]=> int(2251) [1]=> int(986) [2]=> int(2249) }

Drugi dani Ogranka mladih održat će se u atriju Gradskoga dramskoga kazališta Gavella te će kroz tri dana okupiti mlade dramske umjetnike: glumce, redatelje, kostimografe, dramske pisce i producente. Program donosi izložbu „Od skice do kostima“ (prikaz nastanka kostima od prve skice do realizacije), Burzu mladih (predstavljanje članova Ogranka), predavanje profesora Ivice Kunčevića o ambijentalnom kazalištu, Večer poezije posvećenu 400. godišnjici smrti Williama Shakespearea, Kazališni kviz, koncert Filipa Šovagovića i gostiju te Tespijadu, koju će činiti desetominutne predstave, čije će tekstove (na jednu od četiri teme: identitet, tolerancija, kazališni odnosni i kulturne politike) napisati mladi dramaturzi upravo za ovu prigodu.

Detaljniji opis događanja Drugi susret mladih dramskih umjetnika u Gavelli organizira jedan od najmlađih ogranaka Hrvatskoga društva dramskih umjetnika, Ogranka mladih u suradnji s Gradskim dramskih kazalištem Gavella. Drugi dani Ogranka mladih održat će se u atriju kazališta Gavella od četvrtka 31. ožujka do subote 2. travnja. Dane, 31. ožujka u 17 sati otvara izložba „Od skice do kostima“ kostimografkinja Tee Bašić i Anamarije Filipović Srhoj. Izložba će biti otvorena za vrijeme trajanja Dana Ogranka mladih, a na njoj će biti prikazan proces nastanak kostima od prve skice do njegove realizacije. Istoga dana profesor Ivica Kunčević održat će predavanje „O ambijentalnosti“ te predstaviti knjigu „Ambijentalnost na dubrovačku“. Prvi dan završit će s večeri poezije posvećenom 400. godišnjici smrti velikana svjetske dramske književnosti, Williama Shakespearea. U sklopu večeri poezije mladi glumci iz Ogranka govorit će Shakespeareove stihove, kao i stihove pjesnika po vlastitom izboru.
Centralno događanje „Tespijada“, održat će se u petak 1. travnja s početkom u 17 sati. Riječ je o nizu desetominutnih predstava nastalih na temelju desetominutnih komada, koje će mladi dramski pisci napisati upravo za potrebe Dana, na jednu od četiri teme: identitet, tolerancija, kazališni odnosi i kulturne politike. U realizaciji „Tespijade“, čiji naslov osim na prvoga glumca koji je na sceni zaigrao „kao netko drugi“, asocira i na drevni grčki grad Tespiju, čiji su stanovnici odbili podržati Perzijance, sudjeluju dramaturzi, redatelji, glumci, producenti i kostimografi Ogranka. Zadnji dan, subota, 2. travnja, počet će već u 10 sati programom koji se održavao i na lanjskim Danima, Burzom mladih (Showcase). Sedmominutnim programom (koji uključuje izvođenje ulomka iz neke predstave, video inserte, fotografije itd.) predstavit će se članovi Ogranka. Preispitat svoje kazališno znanje moći ćete u 17 sati na Kazališnom kvizu u skupinama od četvero natjecatelja. Pobjednička skupina bit će simbolično nagrađena majicama Ogranka mladih. Dane će s početkom u 21 sat i 30 minuta zatvoriti koncert Filipa Šovagovića i njegovih gostiju.

Više informacija o djelovanju Ogranka mladih u 2015. godini možete pronaći na Joomagu Ogranka te na FB stranici Ogranka.

Komentari

komentara