Došlo je vrijeme da doznamo koji je okus tvoje ideje!

array(3) { [0]=> int(986) [1]=> int(64) [2]=> int(2249) }


U ponedjeljak, 5. lipnja 2017. u 10 sati na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu u Zagrebu održat će se završnica natjecanja studentskih timova u izradi eko-inovativnih prehrambenih proizvoda Ecotrophelia Hrvatska 2017.  Natjecanje organiziraju Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Hrvatska gospodarska komora i eSTUDENT.


Studentski timovi su vrijedno radili na razvijanju svoje ideje, izradi poslovnog plana, ambalaži i razvoju samog proizvoda. U ponedjeljak ćemo konačno doznati tko je od timova ove godine bio najinovativniji i najuspješniji. Njihove proizvode ocjenjivat će stručni žiri kojeg čine profesori PBF-a i predstavnici Vindije, Hipp-a Coca-Cole Adria, poduzeća koja su partnera natjecanja.

Pobjednički tim predstavljat će Lijepu našu na europskom natjecanju Ecotrophelia Europe koje će se u studenome održati u Londonu. Uz put u London na europsko natjecanje, osvojit će i poklon pakete Coca-Cole Adria, Hipp-a i Vindije, srebrnih partnera projekta i poklone prijatelja projekta Nextbike-a i Veli’sa.

Ecotrophelia je natjecanje studenata u izradi eko-inovativnih prehrambenih proizvoda,koje je pokrenuto u Francuskoj prije 16 godina, a prije sedam godina proširilo se po Europi. Danas se u 15 europskih država održavaju nacionalna natjecanja čiji se pobjednici na Ecotrophelia Europe natječu za titulu najboljeg tima u Europi. Ecotrophelia je postala prepoznatljiv projekt, referentna i priznata spona za suradnju između visokoobrazovnih institucija, tehničkih centara i tvrtki u preradi i distribuciji hrane. Mladi, kreativni i inovativni studenti koriste ovo natjecanje kao odskočnu dasku prema karijerama i razvijanju punog potencijala, uz posebno obraćanje pozornosti na ekološki pristup u svrhu očuvanja životne sredine.

 

Komentari

komentara