Dokumentarni film “50 godina 50 minuta” – povijest FPZG-a

array(3) { [0]=> int(8) [1]=> int(295) [2]=> int(6) }

U sklopu obilježavanja 50. obljetnice Fakulteta političkih znanosti ovaj je tjedan na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća u Auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu premijerno prikazan i dokumentarni film pod nazivom “50 godina 50 minuta”. Radi se o kratkom pregledu povijesti Fakulteta, od njegovih početaka pa do danas.

Inicijativu za snimanje navedenog filma pokrenula je profesorica na Fakultetu političkih znanosti, Smiljana Leinert – Novosel, a studenti su je s oduševljenjem prihvatili i spremno uskočili u pomoć pri pretvaranju ove ideje u stvarnost.

Najveći doprinos ovom dokumentarnom filmu dali su Kristina Baticeli i Dražen Žerjav pod mentorstvom profesorice Tene Perišin Igora Mirkovića.

Autorica: Nataša Vidaković

Tokom rada na filmu intervjuirano je više od dvadeset profesora, a u realizaciji dokumentarca pomogla je i Hrvatska radiotelevizija, ustupivši studentima dio svoje bogate arhive iz šezdesetih, sedamdesetih, osamdesetih i devetesetih godina prošlog stoljeća.

Uz arhivu HRT-a, kao izvor materijala poslužila je i arhiva TV studija na Fakultetu političkih znanosti koja sadrži mnogobrojne snimke iz proteklih deset godina otkako studio postoji.

Komentari

komentara


Više o