Dodijeljene stipendije Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2015./2016

array(2) { [0]=> int(64) [1]=> int(2249) }

U Koncertnoj dvorani Blagoja Berse Muzičke akademije danas je u 10 sati dodijeljeno ukupno 510 stipendija Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2015./2016. Za stipendiju se ove godine prijavilo 1179 studenata, a dobitnici stipendija bili su podijeljeni u nekoliko kategorija. Stipendije su se dodjeljivale za izvrsnost, studentima koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike, stipendije za studente uspješne sportaše te stipendije za studente slabijega socio-ekonomskoga statusa.

Svi studenti koji su ove godine dobili stipendiju od strane Sveučilišta u Zagrebu primat će ju na deset mjeseci u iznosu od 1000 kuna.

Svečana dodjela je započela pozdravnim govorima rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa i prorektorice za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivane Čuković-Bagić te dekana Muzičke akademije red. prof. art. Dalibora Cikojevića, koji se stipendistima i uzvanicima obratio u svojstvu domaćina. Svečanosti su nazočili prorektori Sveučilišta u Zagrebu, dekani i prodekani sastavnica, profesori te drugi gosti. U ime stipendista zahvalila se Mirela Dakić, studentica druge godine diplomskoga studija Kroatistike i Sociologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Podsjetimo, Odluku o dodjeli stipendija donio je Senat Sveučilišta u Zagrebu na sjednici održanoj 19. travnja 2016. na prijedlog Povjerenstva za dodjelu stipendija i Rektorskoga kolegija u širem sastavu. Konačne rang-liste dobitnika objavljene su 20. travnja 2016. na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu www.unizg.hr.

 

Komentari

komentara


Više o