Dani otvorenih vrata na IRB-u se nastavljaju

Uključi se u znanstvenu avanturu na Institutu Ruđer Bošković u subotu 14. svibnja 2016. od 10h do 17h u Bijeničkoj 54. Prva faza Dana otvorenih vrata održana je 21.3.2016., a sada slijede još dvije – 13. i 14. svibnja. 

Što su sve posjetitelji radili kako je izgledala prva faza Dana otvorenih vrata pogledajte u prilogu naših novinara – Dominika Mažara, Mateje Vukomanović i Ines Švagelj.

IRB je i ove godine pripremio bogat program interaktivnih radionica, pokusa i predavanja u festivalskom ozračju na temu ”Što sad znanost ima s tim?”
13 istraživačkih postaja smještene su u laboratorijima na livadama, pod šatorima ili u tajnovitim zgradama Instituta gdje će posjetitelji moći sudjelovati u interaktivnim pokusima i predavanjima te pronaći odgovore na zagonetke suvremene medicine i molekularne biologije koje skrivaju naši geni. Također, posjetielji će saznati kako skladištiti vodik, prikupljati dokaze i zaviriti u svijet CSI-a te istraživati nanomaterijale i sprijateljiti se s fotonima! Pored toga, i ove godine ugostit ćemo prijatelje popularizatore znanosti,a  zahvaljujući sponzorima i partnerima pripremljena su  i brojna druga iznenađenja i nagrade!

Program je prilagođen svim uzrastima i besplatan za sve posjetitelje!

Više o događaju pročitajte na službenom Facebook događaju:

https://www.facebook.com/events/498905856976881/

Komentari

komentara