Dan društvenih igara

Kada smo čuli za Dan društvenih igara, zazvučalo nam je kao tema koja bi mogla proći u emisiji Alter ego. Urednica Sanja, snimatelj Tibor i moja malenkost krenuli smo otkriti što se krije iza Dana društvenih igara. Ukratko, otkrili smo punu dvoranu sa desetak stolova na kojima se su igrale društvene igre. I to ne tipične, one za koje smo svi čuli društvene igre, poput Čovječe ne ljuti se. U pitanju su bile mnogo zahtjevnije i strateški izazovnije igre.

Dan društvenih igara

Tibor se ubrzo izgubio, pogotovo kada je otkrio stol za kojem se igrala igra „Game of thrones“, nastala po poznatoj knjizi. Sanja i ja smo otkrivale što se još krije na drugim lokacijama. Gradili su se tornjevi, skupljaji novčići, hvatali se lopovi.


Među jednim veselim društvom smo svo troje odlučili postati društveni te se priključiti igri. Igrali su se“ Vukovi i seljaci“, a pravila su veoma jednostavna. Igračima se podjele karte, a svaka karta označava tko ste u toj igri, ili vuk ili seljak. Dok svi žmire, vukovi ubijaju seljake, a kada su otvorene oči kreće zabava, odnosno optuživanje, spletkarenje ili puko pogađanje tko je tu vuk, a tko nevin seljak. Ubrzo smo se zarazili ovom igrom te smo odigrali nekoliko krugova. Prekretnica se dogodila u trenutku kada je Sanja u žaru igre ubila kolegu vuka, pa smo shvatili da je vrijeme da se pokupimo.

Dan društvenih igara nam je ponudio zabavu, nova poznanstva i naučio nas fair playu, osim kada je Sanja ubila jednog od svojih. Kako smo se proveli provjerite u Alter egu!

Komentari

komentaraViše o