Dan dobrodošlice stranim studentima

zagreb,300800 zgrada-pravni fakultet foto:mario dujic -nov-

Putem ovog programa sudjeluju strani studenti koji su dio projekta međunarodne razmjene. Predviđeno je da svečano otvaranje započinje govorom prorektorice Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Blaženkom Divjak. Program je organiziran na način da se predstavljaju projekti vezani uz međunarodnu aktivnost.

Ujedno, predstavlja se mogućnost studiranja na engleskom jeziku kao i poduka stranih studenata hrvatskom jeziku kako bi se lakše snašli u Zagrebu te proširili krug ljudi. Socijalizacijom naši studenti će stranim studentima pokazati sve mogućnosti studiranja u Zagrebu i ujedno pokazati studentski način života iz perspektive hrvatske mladeži. Informacije Sveučilišta u Zagrebu su pokazale da će tijekom ljetnog semestra 2013./2014. godine na razmjeni sudjelovati 350 studenta iz programa Erasmus.

Nakon svečanog otvaranja, u večernjim satima Erasmus organizira i party gdje se svi mogu opustiti i bolje upoznati. Party se održava u Hemingway baru na Tuškancu gdje će studenti imati besplatno piće u happy houru u razdoblju od 23 sata do 1 u noći. Na taj način strani studenti će vidjeti i upoznati čari izlazaka sa svojim budućim kolegama.

Tekst: Mateja Vučković

Komentari

komentaraViše o