Damask – prvi kršćanski kafić

Damask je na prvi pogled kafić kao i svi ostali, no kada malo dublje zavirite otkrit ćete da nije samo još jedan kafić u nizu.

d

Photo: www.facebook.com/Damask.cafe.snack

Ana i Tomislav Mihac Kovačic mladi su bračni par koji je svoju zamisao pretvorio u djelo. Ideja koja stoji iza naziva kršćanski je pružiti, svima koji osjećaju averziju prema crkvi, mjesto gdje bi mogli razgovarati o duhovnim temama. U Damasku ćete naći kutak s kršćanskom literaturom gdje možete čitati u miru. Jedno od prvih stvari koje ćete zamijetiti kada uđete je kršćanska glazba. To nije glazba koju ćete čuti u crkvi, nego američki rock-pop.

Vlasnici smatraju da je preobraženje sastavni dio života svakog kršćana, pa od tuda i naziv Damask. „Damask je jedan grad u Siriji, povijesno dosta značajan, ali nama je značajan zbog toga jer se sveti Pavao na putu za Damask preobratio“, ispričala je Ana.

Kako kafić ne bi ostao samo na epitetu kršćanski, vlasnici su se pobrinuli organizirati razne tematske večeri. Ponedjeljkom ili utorkom organiziraju kvizove, srijedom je biblijska grupa, a četvrtkom umjetnička večer. Za djecu je napravljen kutak za igranje, a ako ogladne mogu naručiti Čokolino. Subotom je za njih organizirano pričanje priča ili druženje s klaunom. A u prilog djeci ide i što je prostor u cijelosti nepušački.

Iako je zamišljen kao okupljalište za kršćane, vlasnici poručuju kako su svi dobro došli. Damask se nalazi u samom centru grada, u Radićevoj ulici. Otvoren je tek nedavno, a vlasnici vas s nestrpljenjem očekuju.

 

Autorica: Mila Kovačević

Komentari

komentaraViše o